Плов з баранини в горщику в духовці відрізняється смаковими якостями від класичного, але він порадує вас своїм незвичайним смаком і ароматом. Готувати його набагато простіше, ніж в казані на вогні. Плюсом горщика є порційне приготування плову. Інгредієнти в рецепті розраховані на 1 порцію і 1 горщик. Для розсипчастого плову вода і рис для горщика беруться у співвідношенні 1:1.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Рис білий – 100 гр.
  • Баранина – 200 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як почати готувати плов з баранини в горщику в духовці? Баранину промийте холодною водою, насухо витирають серветками і наріжте на невеликі довгасті шматочки. Потім м’ясо посипте сіллю і приправою і перемішайте.

Цибулини очистіть від лушпиння і наріжте на невеликі кубики.

Очищену і промиту моркву подрібнити на крупній тертці або наріжте тонкою соломкою.

В сковорідці добре розігрійте рослинне масло і обсмажте в ньому шматочки баранини з нарізаними овочами. Смажте на великому вогні до напівготовності інгредієнтів.

У горщик покладіть обсмажені овочі з бараниною. Поверх їх викладіть добре промитий рис. Рис трохи посипте сіллю і приправою. Потім в горщик налийте гарячу воду в правильному співвідношенні з рисом. Закрийте горщик кришкою або шматочком фольги і помістіть його в холодну духовку. Потім увімкніть духовку на 200°С і запікайте плов протягом 1 години. Приготований швидко і просто смачний плов можете відразу подавати до столу.

Приємного апетиту!

Пісний плов Плов Плов без м'яса Плов без цибулі Плов з м'ясом