Плов з баранини з родзинками, як гарне, багате і ситне блюдо, готують найчастіше для свята чи іншої важливої події. Для страви беруть молоду баранину. Підфарбовують такий плов шафраном або куркумою, а додавання родзинок чудово збагачує смак страви і надає йому чудовий аромат, причому родзинки беруть сорту «кишмиш» або «саянги». Баранина з рисом і цибулю з морквою беруть у співвідношенні 1:1. Готують плов на баранячому салі.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Рис білий – 800 гр.
- Баранина – 800 гр.
- Бараняче сало – 300 гр.
- Морква – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Зіра – за смаком
- Шафран – на смак
- Перець червоний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Ізюм – 250 гр.
Процес приготування:
Як приготувати плов з баранини з родзинками? Баранину для плову промийте під проточною водою і насухо витріть кухонним рушником.
Потім м’ясо гострим ножем наріжте на шматочки розміром з волоський горіх.
Бараняче сало наріжте на маленькі кубики, посипте щіпка червоного перцю і перемішайте. Добре розігрійте на плиті казан, обсмажте в ньому шматочки сала і шкварочки з жиру видаліть.
Очищений від лушпиння цибулю наріжте на невеликі кубики.
Потім нарізану цибулю обсмажте в розтопленому жирі до легкого золотистого кольору. До цибулі перекладіть в казан шматочки баранини, додайте ½ склянки води, сіль за смаком і тушкуйте м’ясо до напівготовності.
Добре промийте родзинки для плову.
Очищену моркву наріжте на тонкі брусочки.
В казан до баранині перекладіть нашатковану моркву, родзинки, потім викладіть рівним шаром добре промитий рис. Додайте до плову зіру і шафран і налийте воду на 1 см вище за шар рису. Тушкуйте плов на маленькому вогні під закритою кришкою протягом 40 хвилин і повної готовності рису. Приготований плов в кінці готування перемішайте, хоча деякі перемішують його на початку готування.
Плов з баранини з родзинками готовий. Блюдо можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Пісний плов з грибами Плов Плов в казані Плов з круглозерним рисом Плов з м'ясом Плов з м'ясом і сухофруктами Плов з м'ясом та ізюмом