Плов з баранини з родзинками, як гарне, багате і ситне блюдо, готують найчастіше для свята чи іншої важливої події. Для страви беруть молоду баранину. Підфарбовують такий плов шафраном або куркумою, а додавання родзинок чудово збагачує смак страви і надає йому чудовий аромат, причому родзинки беруть сорту «кишмиш» або «саянги». Баранина з рисом і цибулю з морквою беруть у співвідношенні 1:1. Готують плов на баранячому салі.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Рис білий – 800 гр.
  • Баранина – 800 гр.
  • Бараняче сало – 300 гр.
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Зіра – за смаком
  • Шафран – на смак
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Ізюм – 250 гр.

Процес приготування:

Як приготувати плов з баранини з родзинками? Баранину для плову промийте під проточною водою і насухо витріть кухонним рушником.

Потім м’ясо гострим ножем наріжте на шматочки розміром з волоський горіх.

Бараняче сало наріжте на маленькі кубики, посипте щіпка червоного перцю і перемішайте. Добре розігрійте на плиті казан, обсмажте в ньому шматочки сала і шкварочки з жиру видаліть.

Очищений від лушпиння цибулю наріжте на невеликі кубики.

Потім нарізану цибулю обсмажте в розтопленому жирі до легкого золотистого кольору. До цибулі перекладіть в казан шматочки баранини, додайте ½ склянки води, сіль за смаком і тушкуйте м’ясо до напівготовності.

Добре промийте родзинки для плову.

Очищену моркву наріжте на тонкі брусочки.

В казан до баранині перекладіть нашатковану моркву, родзинки, потім викладіть рівним шаром добре промитий рис. Додайте до плову зіру і шафран і налийте воду на 1 см вище за шар рису. Тушкуйте плов на маленькому вогні під закритою кришкою протягом 40 хвилин і повної готовності рису. Приготований плов в кінці готування перемішайте, хоча деякі перемішують його на початку готування.

Плов з баранини з родзинками готовий. Блюдо можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Пісний плов з грибами Плов Плов в казані Плов з круглозерним рисом Плов з м'ясом Плов з м'ясом і сухофруктами Плов з м'ясом та ізюмом