Страви з булгуру найчастіше готують у країнах Близького Сходу та в деяких регіонах Індії. Але цю смачну і корисну крупу можна придбати в продуктових магазинах по всьому світу. Тому цей рецепт плову так актуальний зараз.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Булгур – 300 гр.
- Свинина – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чилі – за смаком
- Вода – 100 мл
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Готувати плов з булгуру зі свининою в казані просто! У казані нагріти олію. Цибулю наріжте півкільцями, моркву – тонкою соломкою. Спочатку викладіть в казан цибулю, обсмажте до прозорості. Потім додайте моркву і смажте ще 5-7 хвилин.
Потім додайте м’ясо, продовжуйте смажити, поки м’ясо не побіліє.
Далі всипте булгур, розрівняйте його лопаткою.
Влийте окріп, посоліть і приправте, додайте зубчики часнику. Доведіть вміст казана на сильному вогні до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте плов 20-30 хвилин під кришкою.
Готовий плов перемішайте і подавайте на стіл, додавши трохи свіжої зелені.
Смачного!