Плов з гарбузом азербайджанський- приголомшливо смачне і апетитне ласощі, яке можна подати на сімейний стіл або ж званий обід. Це дуже ситне і смачне блюдо, обов’язково побалуйте себе і своїх гостей таким приголомшливим шиком!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис білий – 2 ст.
- Гарбуз – 500 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Коріандр мелений – 0.5 ч. л.
- Зіра – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець червоний мелений – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Як почати готувати плов з гарбузом азербайджанською? Рис промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до готовності.
Цибулю чистимо від луски і ріжемо невеликими кубиками.
Морквину також чистимо і натираємо на крупній тертці.
Зрізаємо шкірку з гарбуза і нарізаємо її кубиками.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і викладаємо моркву і цибулю, обсмажуємо протягом 10 хв.
Потім додаємо гарбуз, коріандр, зіру, червоний мелений перець і сіль, розмішуємо і смажимо ще 5 хв
Додаємо готовий рис, все перемішуємо і готуємо на помірному вогні 5 хв
Приємного апетиту!
Пісний плов Плов в казані Плов з круглозерним рисом Плов з овочами Співвідношення рису і води для плову в мультиварці