Плов з печерицями і без м’яса – смачне і поживне блюдо і для посту, і для ПП. Продукти для нього завжди є вдома, а печериці можна придбати протягом усього року. Готують плов з грибами на сковорідці, і в казані, і в мультиварці. Щоб приготований плов вийшов розсипчастим, рис добре промивають і беруть його в пропорції з водою 1:2.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис білий – 2 склянки
- Печериці свіжі – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 3 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Масло рослинне – 0.25 склянки
- Сіль – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець духмяний горошок – 6 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – 4 склянки
Процес приготування:
Приступимо до приготування плову з грибами печерицями без м’яса. Овочі для плову почистіть і промийте. Потім цибулю наріжте на невеликі кубики, а морква подрібніть на крупну тертку.
Печериці для плову почистіть, промийте проточною водою, серветками приберіть зайву вологу і потім гриби нашаткуйте тонкими слайсами.
В посуд для приготування плову (казан, гусятницю, каструлю з товстим дном) налийте олію і добре розігрійте. Потім в розігрітому маслі обсмажте до прозорості нашатковану цибулю.
Потім до смаженій луку перекладіть терту моркву, долийте трохи масло і посмажте ці овочі протягом 10 хвилин і до легкого рум’яного кольору.
До овочів перекладіть нарізані шампіньйони і посмажте їх протягом 10 хвилин, періодично помішуючи ложкою.
Потім до обсмаженою інгредієнтів налийте вказане в рецепті кількість води і доведіть до кипіння під закритою кришкою. Це буде казан для грибного плову.
Рис насипте в друшляк або в окрему миску і ретельно промийте холодною водою. Якщо у вас рис пропарений, то його можна промити тільки 1 раз.
В киплячий казан по своєму смаку насипте сіль, покладіть листочки лавра і горошини запашного перцю. Поваріть казан зі спеціями кілька хвилин на маленькому вогні.
Потім поверх зірвака викладіть рівним шаром промитий рис. Пам’ятайте, що перемішувати рис з овочами і грибами не треба, інакше вийде рисова каша.
Плов доведіть до кипіння на великому вогні, потім тушкуйте на середньому і без кришки, поки води на поверхні плову не буде.
Потім плов акуратно зберіть гіркою, зробіть в ньому ложкою кілька заглиблень до самого дна і тушкуйте плов вже під закритою кришкою на мінімальному вогні до готовності рису. У приготовлений плов додайте подрібнений зубок часнику і чорний мелений перець.
Потім плов перемішайте і витримайте при вимкненому вогні ще 10-15 хвилин, щоб страва настоялося. Плов з печерицями без м’яса готовий. Можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Пісний плов Пісний плов з грибами Плов без моркви Плов в казані Плов з грибами Плов з часником