Плов в мультиварці-скороварці Мулинекс точно варто спробувати приготувати! Плов – завжди відмінне рішення на ситний обід або вечерю. Це смачно, поживно і зручно. А якщо готувати страву в мультиварці-скороварці, то зручно подвійно. Обсмажуємо овочі із м’ясом у чаші, додаємо спеції, воду, рис, закриваємо кришку. Скороварка приготує плов далі вже без нашої участі. Рис бажано використовувати саме довгозерний – він в готовому плові виходить розсипчастим і пухнастим.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Рис довгозерний – 300 гр.
  • Куряче філе – 500 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Куркума – 0.5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Зіра – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Петрушка для прикраси

Процес приготування:

Відразу готуємо продукти для приготування плову в мультиварці-скороварці Мулинекс. Рис покласти в друшляк і промиваємо під струменем проточної води. Зернятка повинні промыться до напівпрозорості – це означатиме, що весь зайвий крохмаль змитий. Промитий рис висипаємо в миску і відставляємо в сторону.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібними кубиками.

Моркву очищаємо, промиваємо, обсушуємо, ріжемо на невеликі брусочки або, як варіант, тремо на крупній тертці.

Куряче філе обсушуємо паперовим рушником і ріжемо на невеликі шматочки. До речі, краще використовувати філе стегон, так як воно набагато соковитіше, ніж грудка.

На панелі приладу вибираємо приготування плову на чотири порції. Починаємо розігрів. У чашу мультиварки-скороварки вливаємо невелику кількість рослинної олії без запаху.

В гаряче масло висипаємо цибулю, злегка обсмажуємо його, до напівпрозорості.

Потім закладаємо морква, перемішуємо, готуємо ще пару хвилин.

Потім закладаємо шматочки курячого філе, перемішуємо, обсмажуємо п’ять-сім хвилин до появи легкого рум’янцю.

На даному етапі закладаємо спеції: куркума, зіру, сіль, перець і перемішуємо.

Далі додаємо промитий рис, вирівнюємо його в площину. Рис встромляємо очищені зубки часнику.

Вливаємо в чашу стільки гарячої води, щоб вона покрила рис на півтора сантиметра.

Закриваємо кришку приладу. Закриваємо клапан. Натискаємо «Ок» по заданій програмі плову.

Після закінчення часу заданої програми відкриваємо плов і акуратно перемішуємо. Готову страву розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу в гарячому вигляді. Прикрашаємо поверхню листочками петрушки для додаткового аромату і привабливості.

Смачного!

Дієтичний плов з куркою Пісний плов з грибами Плов без моркви Плов з курки з рисом Плов з куркою і часником ПП плов з куркою