Якщо ви любитель пловів в різних варіантах, приготуйте його з качкою. На класику він не претендує, але порадує вас і вашу родину особливим смаком. Плов з цієї птиці, на думку досвідчених кулінарів, хорошим виходить не тільки в казані, але навіть на звичайній плиті. Плов у ньому не підгорає, качка при томлінні стає дуже м’якою і всі інгредієнти взаємно обмінюються своїми смаком і ароматом. Технологія приготування не відрізняється від традиційного плову.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Качка домашня – 400 гр.
  • Рис білий – 1.5 склянки
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 1 головка
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Приправа (на вибір) – 1 ст. л.
  • Вода – 600 мл
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування плову з качкою в казані на плиті? Спочатку підготуйте інгредієнти для плову, щоб все було під рукою і нічого не забулося. Качку промити і зніміть шкіру, щоб було менше жиру в готовому блюді. Потім м’ясо, можна з кісточкою, порізати на середні шматочки.

Очищену від лушпиння цибулину наріжте на невеликі кубики. У казані добре розігрійте рослинне масло і обсмажте в ньому цибулю до легкого золотистого кольору.

Очищену морквину руками наріжте на тонку соломку або подрібніть на спеціальній овочевий шатківниці. Потім моркву перекладіть в казан до цибулі, перемішайте і посмажте її до м’якості.

В казан до обсмаженою овочам перекладіть шматочки качки і обсмажуйте їх до рум’яної скоринки з усіх боків.

і Ретельно 5-8 разів промийте холодною водою потрібну кількість рису. Потім промитий рис викладіть поверх обсмаженого м’яса з овочами і ложкою розподіліть по поверхні рівним шаром.

Потім рис посипте пловной приправою, сіллю і чорним меленим перцем.

Вказане в рецепті кількість води закип’ятіть і залийте нею плов в казані. Наливайте Воду обережно, щоб рис не перемішався з м’ясом. Казан щільно закрийте кришкою. Тушкуйте плов на невеликому вогні протягом 40 хвилин і не перемішуйте, інакше буде каша.

Після закінчення цього часу відкрийте кришку і перевірте, чи вся рідина вбереться рисом. Якщо рис ще не готовий, а води вже немає, то долийте трохи. В плов покладіть неочищені зубчики часнику і потушкуйте ще трохи, щоб води в казані не залишилося.

Приготований в казані плов з качкою перемішайте і подайте до столу в порційних тарілках або на загальному блюді.

Приємного апетиту!

Плов Плов без м'яса Плов без цибулі Плов з качкою Співвідношення рису і води для плову в мультиварці