Поживний і пряний плов з куркою легко приготувати в домашніх умовах в казані. Готовий продукт порадує своїм яскравим смаком і ароматом. Додайте просту кулінарну ідею у ваше меню.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Рис білий – 3 ст.
  • стегно Куряче – 1 кг
  • Сало свиняче – 30 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Готувати плов з куркою будинку в казані на плиті просто! З курячих стегон знімаємо м’ясо і ділимо його на дрібні шматки. Кістки не використовуємо.

Розтоплюємо сало в казані. У жирі обсмажуємо шматки курки і після викладаємо їх на тарілку.

В цьому ж жирі смажимо терту моркву і подрібнену цибулю близько 3-5 хвилин.

Кладемо м’ясо назад у казан. Додаємо рис, сіль, спеції і головку часнику. Заливаємо вміст водою і тушкуємо під кришкою 40 хвилин. Готуємо на слабкому вогні.

Після готовності плов розмішуємо і викладаємо на тарілку. Доповнюємо смачне частування свіжою зеленню і подаємо до столу!

Плов без цибулі Плов в казані Плов в казані на плиті Плов з куркою в казані на плиті Плов з куркою і часником Плов з часником