Плов з куркою і додаванням нуту відрізняє особливий оригінальний смак і ситність. Приготування його вимагає багато часу: на 10 годин замочується нут, і курка маринується 6 годин, але в підсумку страва порадує вас і ваших гостей. Готуємо плов з нутом в жаровні (утятнице).
Інгредієнти: на 6 порції.
- стегно Куряче – 1 кг
- Рис пропарений – 550 гр.
- Нут – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 250 гр.
- Морква – 250 гр.
- Селера – 150 гр.
- Часник – 1 головка
- Перець чилі – 2 шт.
- Масло рослинне – 150 мл
- Гусячий жир – 50 гр.
- Зіра – 15 гр.
- Шафран – 1 щіпка
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати плов з куркою і нутом легко! Підготуйте всі інгредієнти для приготування плову. Заздалегідь на 10 годин замочити нут. Воду за цей час кілька разів поміняйте. Курячі стегна витримайте 6-8 годин в маринаді з подрібненого часнику, цибулі, будь-яких спецій і рослинного масла. Рис 2 години вимочіть в холодній воді.
Коли всі продукти готові, можете приступати до процесу приготування. Очищену цибулю наріжте на невеликі кубики і обсмажте до прозорості в жаровні з розігрітим рослинним маслом.
Моркву, селеру і курячий жир наріжте кубиками. До цибулі перекладіть ці інгредієнти і обсмажуйте їх на середньому вогні протягом 15 хвилин, періодично помішуючи лопаткою.
До обсмаженою овочам додайте зазначені в рецептурі спеції і сіль за смаком, перемішайте і посмажте все ще 5 хвилин.
Шматочки замаринованной курки обсмажте на окремій сковорідці по 2-3 хвилини з обох сторін. Потім перекладіть в жаровню поверх овочів.
М’ясо повністю залийте водою.
Потім в жаровню поверх м’яса викладіть підготовлений нут.
Поверх нуту рівним шаром укладіть заздалегідь замочений і потім промитий рис.
Страва залийте гарячою водою на 1-1,5 см вище за шар рису. Поверх рису викладіть неочищені і роздавлені ножем зубки часнику і гострий перець.
Потім жаровню закрийте кришкою. Тушкуйте плов на маленькому вогні протягом 1-1,5 години. Якщо вода википатиме, то потроху її доливайте.
Приготований плов з куркою і нутом можете подавати до столу. На порційні тарілки плов викладіть в такому порядку: рис, курку, нут і зверху овочі. Такий плов подається з маринованою цибулею і свіжими помідорами.
Приємного апетиту!
Пісний плов Плов Плов без моркви Плов з курки з рисом Плов з м'ясом і нутом