Домашній плов з рису і курки можна запекти в духовці. Для приготування апетитного страви використовуйте казан. Порадуйте себе і близьких пряним ароматом і яскравим смаком.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Рис білий – 3 ст.
  • Курка – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати плов з куркою в казані в духовці. Подрібнюємо цибулю і моркву натираємо. Смажимо овочі в олії до м’якого стану.

куряче філе Ріжемо на маленькі шматочки. Їх смажимо окремо зі спеціями і сіллю. Приблизно, 5-7 хвилин.

На дно казана викладаємо спочатку овочеву піджарку, потім м’ясну. Зверху розподіляємо промитий рис. Його можна трохи посолити. Заливаємо вміст водою.

Казан із заготівлею накриваємо кришкою і ставимо випікатися в духовку на 1 годину 20 хвилин. Температура повинна бути не менше 200 градусів.

Соковитий плов з шматочками курячого м’яса в духовці готовий. Розмішуємо його і кладемо на тарілки. Подавайте до столу!

Пісний плов з грибами Плов Плов без м'яса Плов без цибулі Плов з куркою в духовці Плов з м'ясом Плов з м'ясом в казані