Плов з куркою в мультиварці Філіпс дозволить вам приготувати такий плов , не поступається традиційному страви з товстостінного казана. Готуємо на програмах «Смаження» і «Плов» і окремо обсмажуємо курку та овочі. Для мультиварки цієї моделі співвідношення рису і води беруть 1:1, тоді плов буде в міру вологим і розсипчастим.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курка – 0.5 шт.
  • Рис білий – 4 мультистакана
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Вода – 4 мультистакана
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати плов з куркою в мультиварці Філіпс? Половину тушки курки добре промийте і по суглобам розрізати на великі шматки. Потім максимально гострим ножем м’ясо відокремте від кісточок. Шкірку можете видалити або залишити.

Потім м’ясо наріжте на шматочки розміром 2-3 см, менше не треба, так як при готуванні воно ужарится.

Шматочки м’ясо перекладіть в окремий посуд.

Потім м’ясо по своєму смаку посипте сіллю і спеціями для плову. Якщо готової спеції немає, то додайте до м’яса зіру, хмелі-сунелі і сухий базилік. Потім м’ясо зі спеціями добре перемішайте.

В чашу мультиварки налийте трохи олії і увімкніть програму «Смаження». Встановити вручну -15 хвилин і натисніть кнопку «Старт». Обсмажуйте шматочки курки до закінчення часу програми і лопаткою з трохи перемішуйте.

Поки обсмажується курка, почистіть цибулю і моркву і промийте їх. Цибулю наріжте середніми кубиками.

Моркву нашаткуйте соломкою або тонкими брусочками, але можете подрібнити на крупній тертці.

Обсмажені шматочки курки перекладіть з чаші в окремий посуд. Потім у чашу покладіть нашатковану цибулю, знову увімкніть програму «Смаження» і встановіть таймер на 15 хвилин. Можете додати до цибулі трохи олії. Обсмажуйте цибулю протягом 5 хвилин і до прозорості, періодично помішуючи.

Потім до цибулі перекладіть нашатковану моркву і обсмажуйте овочі до легкого золотистого кольору.

До обсмаженою овочам додайте ложку томатної пасти.

Потім перекладіть в чашу обсмажені шматочки курки, перемішайте і на цій же програмі стушкуйте все ще 5-10 хвилин.

Вказане в рецепті кількість рису насипте в глибокий посуд і 8-10 разів промийте холодною водою.

За цей час м’ясо з овочами, тобто казан, вже готовий.

Викладіть на нього рівним шаром підготовлений рис, тільки не перемішуйте з іншими інгредієнтами, інакше буде не плов, а рисова каша.

Рис трохи посоліть, додайте куркуму і трохи зіри.

Потім у чашу налийте розраховане кількість гарячої води. Наливайте Воду потроху і по ложці або стінки чаші. Рівень води повинен бути на 1 см вище шару рису.

Кришку мультиварки закрийте. Увімкніть програму «Плов» (Rissoto). Встановіть таймер на 35 хвилин і включіть «Старт».

За 10 хвилин до завершення програми в рис застроміть неочищені зубчики часнику або цілу головку.

За 5 хвилин до завершення програми плов лопаткою зберіть в гірку і зверху покладіть вершкове масло. Потім закрийте кришку і чекайте закінчення часу приготування.

Після сигналу про закінчення програми плов трохи лопаткою перемішайте.

Потім можете розкладати в тарілки і подавати до столу. Залишився плов і на наступний день добре збереже свою розсипчастість і смак.

Смачного!

Плов в мультиварці Плов з круглозерним рисом Плов з куркою Плов з куркою в мультиварці Плов з куркою і часником Співвідношення рису і води для плову в мультиварці