Плов з куркою в мультиварці Філіпс дозволить вам приготувати такий плов , не поступається традиційному страви з товстостінного казана. Готуємо на програмах «Смаження» і «Плов» і окремо обсмажуємо курку та овочі. Для мультиварки цієї моделі співвідношення рису і води беруть 1:1, тоді плов буде в міру вологим і розсипчастим.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Курка – 0.5 шт.
- Рис білий – 4 мультистакана
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1 шт.
- Вода – 4 мультистакана
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати плов з куркою в мультиварці Філіпс? Половину тушки курки добре промийте і по суглобам розрізати на великі шматки. Потім максимально гострим ножем м’ясо відокремте від кісточок. Шкірку можете видалити або залишити.
Потім м’ясо наріжте на шматочки розміром 2-3 см, менше не треба, так як при готуванні воно ужарится.
Шматочки м’ясо перекладіть в окремий посуд.
Потім м’ясо по своєму смаку посипте сіллю і спеціями для плову. Якщо готової спеції немає, то додайте до м’яса зіру, хмелі-сунелі і сухий базилік. Потім м’ясо зі спеціями добре перемішайте.
В чашу мультиварки налийте трохи олії і увімкніть програму «Смаження». Встановити вручну -15 хвилин і натисніть кнопку «Старт». Обсмажуйте шматочки курки до закінчення часу програми і лопаткою з трохи перемішуйте.
Поки обсмажується курка, почистіть цибулю і моркву і промийте їх. Цибулю наріжте середніми кубиками.
Моркву нашаткуйте соломкою або тонкими брусочками, але можете подрібнити на крупній тертці.
Обсмажені шматочки курки перекладіть з чаші в окремий посуд. Потім у чашу покладіть нашатковану цибулю, знову увімкніть програму «Смаження» і встановіть таймер на 15 хвилин. Можете додати до цибулі трохи олії. Обсмажуйте цибулю протягом 5 хвилин і до прозорості, періодично помішуючи.
Потім до цибулі перекладіть нашатковану моркву і обсмажуйте овочі до легкого золотистого кольору.
До обсмаженою овочам додайте ложку томатної пасти.
Потім перекладіть в чашу обсмажені шматочки курки, перемішайте і на цій же програмі стушкуйте все ще 5-10 хвилин.
Вказане в рецепті кількість рису насипте в глибокий посуд і 8-10 разів промийте холодною водою.
За цей час м’ясо з овочами, тобто казан, вже готовий.
Викладіть на нього рівним шаром підготовлений рис, тільки не перемішуйте з іншими інгредієнтами, інакше буде не плов, а рисова каша.
Рис трохи посоліть, додайте куркуму і трохи зіри.
Потім у чашу налийте розраховане кількість гарячої води. Наливайте Воду потроху і по ложці або стінки чаші. Рівень води повинен бути на 1 см вище шару рису.
Кришку мультиварки закрийте. Увімкніть програму «Плов» (Rissoto). Встановіть таймер на 35 хвилин і включіть «Старт».
За 10 хвилин до завершення програми в рис застроміть неочищені зубчики часнику або цілу головку.
За 5 хвилин до завершення програми плов лопаткою зберіть в гірку і зверху покладіть вершкове масло. Потім закрийте кришку і чекайте закінчення часу приготування.
Після сигналу про закінчення програми плов трохи лопаткою перемішайте.
Потім можете розкладати в тарілки і подавати до столу. Залишився плов і на наступний день добре збереже свою розсипчастість і смак.
Смачного!