Плов з курячим фаршем виручить вас, коли дуже хочеться їсти, а часу для готування найскладніших страв немає. Хоча його не назвеш справжнім пловом, але своїм смаком він наближений до традиційного. Готується такий плов швидко, та й фаршу багато не треба, а для розсипчастості береться довгозерний або пропарений рис. Готуємо плов на чавунній сковорідці.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 200 гр.
  • Курячий фарш – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Приправа (на вибір) – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

Готувати плов з курячим фаршем легко! Почистіть від лушпиння цибулину і часникові зубки. Ножем часник дрібно нарубаєте, а цибулю наріжте на невеликі кубики.

Моркву почистіть, промийте і наріжте на крупну тертку. Добре розігрійте в сковороді олію і обсмажте в ньому до прозорості подрібнені цибуля та часник. Потім перекладіть в сковорідку терту моркву і, постійно помішуючи, обсмажте її до м’якості.

Потім у сковорідку до овочів перекладіть заздалегідь розморожений курячий фарш, виделкою розділіть його на шматочки і посмажте до повного випарювання соку. Фарш можна розморожувати не повністю, тоді він буде красивими середніми шматочками, як маленькі фрикадельки.

Потім до фаршу покладіть томатну пасту, все перемішайте і посмажте ще пару хвилин. Кілька разів промийте холодною водою рис і перекладіть його поверх обсмажених інгредієнтів. Потім блюдо посипте приправою для плову і сіллю.

Потім налийте в сковорідку вказане в рецепті кількість гарячої води (кип’ятити необов’язково). Плов доведіть до кипіння на великому вогні, потім вогонь зробіть мінімальним, закрийте сковороду кришкою і тушкуйте плов протягом 10 хвилин. За цей час рис набубнявіє, але ще не буде готовий.

Через 10 хвилин плов ложкою акуратно перемішайте і тушкуйте ще 10-15 хвилин під кришкою. До кінця готування рис повністю вбере всю воду і буде м’яким.

Приготований плов з курячим фаршем залиште в сковорідці на 10 хвилин для настоювання і потім можете їсти.

Смачного!

Плов без цибулі Плов в казані Плов з курки з рисом Плов з томатною пастою Плов з часником Розсипчастий плов з куркою