Звичайно плов готують з бараниною або свининою, більш рідко з курячим м’ясом. Пропонуємо спробувати не менш смачний. Але оригінальний варіант цієї страви з курячими сердечками.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис білий – 1 склянка
- серце Куряче – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1 головка
- Куркума – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Вода – 0,5 склянки
Процес приготування:
Як приготувати плов з курячими сердечками на сковороді? Цибулину очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями. Морква вимийте, очистіть і наріжте соломкою.
На розігрітій сковороді обсмажте цибулю до м’якості. Курячі сердечка промийте, зріжте прожилки і розріжте навпіл, додайте їх на сковороду до смаженій луку. Смажте 10-15 хвилин.
Потім додайте моркву, сіль і спеції, продовжуйте готувати 7-10 хвилин.
Рис промийте проточною водою. Часник розділіть на зубчики і очистіть їх. Викладіть рис і часник на сковороду, додайте куркуму. Влийте воду, коли вона закипить, накрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте плов 40-50 хвилин.
Плов подавайте на стіл у гарячому вигляді, можна додати до нього салат зі свіжих овочів.
Смачного!