Плов з мідіями не назвеш справжнім пловом, але це смачно, а мультиварка зробить його ароматним і розсипчастим. Цим ексклюзивним стравою ви приємно здивуєте і свою сім’ю, і запрошених гостей. Рецепт простий і не вимагає особливих кулінарних навичок.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Мідії – 200 гр.
- Рис басматі – 200 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Зіра – 0.5 ч. л.
- Масло оливкова – 50 мл
- Біле сухе вино або Біле напівсухе вино – 50 мл
- Барбарис – 1 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування плову з мідіями в мультиварці. Цибулини і моркву почистіть, промийте і наріжте на невеликі шматочки довільної форми.
Рис «Басматі» на 15 хвилин замочіть в холодній воді.
В чашу мультиварки налийте оливкова олія і увімкніть програму «Смаження» на 15 хвилин.
Коли олія нагріється, насипте до нього потрібну кількість зіри і її трохи посмажте, щоб приправа дала свій аромат.
Потім перекладіть в мультічашу нашатковані цибулю і моркву обсмажте їх, періодично помішуючи лопаткою, до прозорості лука. До кінця смаження посипте овочі солодкої меленою паприкою.
Заздалегідь розморожені і очищені від раковин мідії перекладіть в миску, налити 50 мл білого вина, перемішайте і обсмажуйте мідії на цій же програмі і до повного випаровування вина.
Замочений рис промийте, перекладіть в гущавину до обсмаженою інгредієнтами, додати за смаком сіль, покладіть сухий барбарис і перемішайте.
Потім вміст мультичаши залийте гарячою водою, щоб вона покрила всі інгредієнти на 2 см вище їх рівня. Чашу мультиварки закрийте і увімкніть програму «Плов» на 30 хвилин. Цього часу буде достатньо для готування плову з мідіями. Після сигналу про завершення програми плов ще раз лопаткою перемішайте і можете подавати до столу.
Приємного апетиту і вдалих страв!
Пісний плов з грибами Плов Плов без м'яса Плов в мультиварці Плов в мультиварці Поларіс Плов з барбарисом Узбецький плов в мультиварці