Перловка буває примхливою: недоваришь – буде кам’яної, переваришь – буде клейкою кашею. Для смачної розсипчастої перлового плову цю крупу треба правильно готувати, попередньо замочити на кілька годин, брати у співвідношенні з водою 1:2,5 і варити, як вказано в рецептурі. Вам пропонується в цьому рецепті приготувати плов з яловичиною та в казані. У вас вийде смачна, ситна і недорога альтернатива традиційному рисовому плову.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Перлова крупа – 1.5 склянки
- Яловичина – 450 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 3 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Вода – 1.5 склянки
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Зіра – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Спочатку підготуйте у вказаній в рецепті кількості всі продукти для приготування плову з перловки з м’ясом в казані. Попередньо розморозьте яловичину і замочіть на кілька годин перлову крупу. Овочі почистіть і промийте.
Розморожене м’ясо помийте під проточною водою, витріть насухо рушником і потім наріжте на невеликі шматочки. У казані добре розігрійте рослинне масло і перекладіть в нього шматочки яловичини. Обсмажте м’ясо протягом 10 хвилин і до рум’яної скоринки, тоді в ньому залишиться весь сік.
Цибулину наріжте на кубики і перекладіть в казан до смаженій м’ясу. Обсмажуйте цибулю до прозорості.
Моркву наріжте невеликими кубиками, покладіть в казан, посмажте разом з м’ясом і цибулею ще кілька хвилин. Потім в казан налити 1,5 ст. води і насипте за своїм смаком сіль, спеціальну приправу для плову або зіру. Тушкуйте м’ясо з овочами протягом 15-20 хвилин на середньому вогні і під прикритою кришкою.
Після закінчення цього часу в казан перекладіть замочену і промиту перловку. Крупу розподіліть рівним шаром і долийте в казан гарячу воду, щоб вона покривала перловку на 2 см. Після закипання плову зробіть мінімальний вогонь і готуйте плов протягом 35-40 хвилин під закритою кришкою. Спостерігайте за рівнем води в плові, якщо крупа ще не розварилася і води майже немає, то долийте трохи.
Незадовго до закінчення готування покладіть до плову дві ложки томатної пасти і у верхньому шарі, не торкаючись м’яса, перемішайте її з перловкою.
Потім покладіть до плову половинки очищених зубчиків часнику і через пару хвилин вимкніть вогонь. Залиште приготований плов з перловки з м’ясом в казані на 20 хвилин, потім перемішайте, зніміть пробу і можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Плов без моркви Плов з м'ясом в казані Плов з перловки з м'ясом Плов з перловкою Плов з часником Узбецький плов в казані