Плов можна приготувати не тільки з рисової крупи. Не найпоширеніший варіант цієї страви, але дуже смачний виходить з перлової крупи. Цей нескладний рецепт допоможе вам приготувати.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичина – 500 – 600 гр.
  • Перлова крупа – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець духмяний горошок – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати плов з перловки з яловичиною легко! Перлову крупу залейте водою і залиште на ніч. На ранок злийте воду, перекладіть крупу в каструлю, залийте її трьома склянками води і варіть 40-60 хвилин на повільному вогні.

Яловичину помийте і наріжте кубиками. У каструлю з товстим дном розігрійте рослинне масло і викладіть м’ясо. Смажте м’ясо, періодично перемішуючи, 5 хвилин на сильному вогні.

Лук наріжте півкільцями і додати до м’яса.

Моркву натріть на крупній тертці і також додайте її в каструлю. Смажте 5 хвилин.

Засмажку посоліть, влийте воду і тушкуйте 1,5 години на повільному вогні. М’ясо повинно стати м’яким і легко поділятися на волокна.

Потім додайте в каструлю перловку, лавровий лист і горошини запашного перцю.

Перемішайте вміст каструлі і тушкуйте до готовності перловки 10-20 хвилин. В кінці додайте сіль і мелений перець за смаком. Подавайте плов в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Пісний плов Плов Плов без м'яса Плов без цибулі Плов з м'ясом в казані Плов з яловичиною в каструлі Узбецький плов