Плов – страва родом з Азії. Його готують в казані на відкритому вогні. Але в домашніх умовах на кухонній плиті можна приготувати плов з свинини не менш смачний і насичений.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Рис пропарений – 450 гр.
  • Свинина – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Помідори в’ялені – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Готувати плов з пропаренным рисом і свининою в казані на плиті легко! М’якоть свинини наріжте невеликими кубиками.

Поставте казан на вогонь, влийте рослинне масло. Одну цибулину очистіть і наріжте кільцями, викладіть його в казан, обсмажте до золотистого кольору. Після цього заберіть його з казана шумівкою.

Далі викладіть м’ясо і смажте його, періодично помішуючи.

Другу цибулину наріжте дрібними кубиками.

Моркву наріжте соломкою.

Коли м’ясо зарум’яниться, додайте до нього цибулю, смажте 7-9 хвилин.

Потім додайте моркву, смажте, поки вона не стане м’якою.

Далі додайте сіль, сушені помідори і спеції, влийте гарячу воду.

Доведіть вміст казана до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте 15-20 хвилин.

Після цього додайте в казан промитий рис, влийте воду, щоб вона покрила крупу.

Доведіть воду до кипіння, потім прикрийте казан кришкою і тушкуйте плов на повільному вогні 20-30 хвилин.

Готовий плов розкладіть по тарілках і подавайте на стіл в гарячому вигляді.

Смачного!

Плов Плов без цибулі Плов з пропаренным рисом Плов зі свинини з рисом Плов зі свининою