Плов – страва родом з Азії. Його готують в казані на відкритому вогні. Але в домашніх умовах на кухонній плиті можна приготувати плов з свинини не менш смачний і насичений.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Рис пропарений – 450 гр.
- Свинина – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Помідори в’ялені – за смаком
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Готувати плов з пропаренным рисом і свининою в казані на плиті легко! М’якоть свинини наріжте невеликими кубиками.
Поставте казан на вогонь, влийте рослинне масло. Одну цибулину очистіть і наріжте кільцями, викладіть його в казан, обсмажте до золотистого кольору. Після цього заберіть його з казана шумівкою.
Далі викладіть м’ясо і смажте його, періодично помішуючи.
Другу цибулину наріжте дрібними кубиками.
Моркву наріжте соломкою.
Коли м’ясо зарум’яниться, додайте до нього цибулю, смажте 7-9 хвилин.
Потім додайте моркву, смажте, поки вона не стане м’якою.
Далі додайте сіль, сушені помідори і спеції, влийте гарячу воду.
Доведіть вміст казана до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте 15-20 хвилин.
Після цього додайте в казан промитий рис, влийте воду, щоб вона покрила крупу.
Доведіть воду до кипіння, потім прикрийте казан кришкою і тушкуйте плов на повільному вогні 20-30 хвилин.
Готовий плов розкладіть по тарілках і подавайте на стіл в гарячому вигляді.
Смачного!