Неможливо перерахувати всі відомі рецепти плову. Завжди можна знайти рецепт під свої переваги і можливості. Якщо у вас немає казана, то плов можна приготувати на сковороді.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Яловичина – 250 гр.
- Рис білий – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Часник – за смаком
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати плов з розсипчастим рисом та індичкою на сковороді? Цибулю і моркву очистіть, помийте і наріжте кубиками. Влийте на розігріту сковороду олію, викладіть овочі і обсмажте їх.
Яловичину помийте і наріжте кубиками. Додайте м’ясо до обсмаженою овочам і готуйте все разом ще 7-10 хвилин. Потім посоліть, приправте зажарку і влийте склянку окропу. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте м’ясо 20 хвилин.
Рис промийте в декількох водах і викладіть його на сковороду.
Влийте окріп з розрахунку до рису 2 до 1, додайте часник. Накрийте сковороду кришкою і готуйте на сильному вогні 10-15 хвилин.
Після цього зменшіть вогонь до мінімального і тушкуйте плов до випаровування води. Потім зніміть сковороду з вогню і дайте страві настоятися під кришкою 10-15 хвилин. Чудовий плов з яловичиною готовий.
Приємного апетиту!
Пісний плов Плов без моркви Плов без цибулі Плов з круглозерним рисом Плов з м'ясом Плов з яловичини з рисом Розсипчастий плов з яловичиною