Неможливо перерахувати всі відомі рецепти плову. Завжди можна знайти рецепт під свої переваги і можливості. Якщо у вас немає казана, то плов можна приготувати на сковороді.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Яловичина – 250 гр.
  • Рис білий – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Часник – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати плов з розсипчастим рисом та індичкою на сковороді? Цибулю і моркву очистіть, помийте і наріжте кубиками. Влийте на розігріту сковороду олію, викладіть овочі і обсмажте їх.

Яловичину помийте і наріжте кубиками. Додайте м’ясо до обсмаженою овочам і готуйте все разом ще 7-10 хвилин. Потім посоліть, приправте зажарку і влийте склянку окропу. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте м’ясо 20 хвилин.

Рис промийте в декількох водах і викладіть його на сковороду.

Влийте окріп з розрахунку до рису 2 до 1, додайте часник. Накрийте сковороду кришкою і готуйте на сильному вогні 10-15 хвилин.

Після цього зменшіть вогонь до мінімального і тушкуйте плов до випаровування води. Потім зніміть сковороду з вогню і дайте страві настоятися під кришкою 10-15 хвилин. Чудовий плов з яловичиною готовий.

Приємного апетиту!

Пісний плов Плов без моркви Плов без цибулі Плов з круглозерним рисом Плов з м'ясом Плов з яловичини з рисом Розсипчастий плов з яловичиною