Плов з рису з м’ясом у горщику в духовці завжди виходить дуже смачним і ароматним. Тут працює ефект російської грубки, і страва відрізняється смаком від приготованого на плиті або в мультиварці. М’ясо для плову в горщиках підходить будь, рис краще використовувати довгозерний, приправи додаються в кожен горщик порційно і звичайно ті, які призначені для плову. В рецепті плов готується з курки, і технологія його приготування в горщиках класична.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Рис білий – 3 ст.
- Курка – 1 шт.
- Морква – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Зіра – 0.5 ч. л.
- Перець чилі – 1 шт.
- Каррі – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Спочатку підготуємо у вказаній в рецепті кількості всі продукти для приготування плову з рису з м’ясом у горщику в духовці. Цілу курку можна замінити іншим м’ясом чи іншими частинами птиці.
Рис 5-8 раз промиваємо холодною водою, поки вона не стане прозорою.
Потім рис замочити на 20 хвилин у холодній воді. Можна готувати плов і з якісним рисом без попереднього замочування, але він повинен бути прозорим і з рівними цілими зернами.
Курку (м’ясо) промиваємо холодною водою і нарізаємо на невеликі шматочки.
Чистимо та миємо овочі. Потім моркву шаткуємо тонкою соломкою, а цибулю – колечками.
Розігріваємо в пательні набагато рослинного масла і кладемо на неї шматочки курки.
М’ясо обсмажуємо до золотавої скоринки з усіх боків.
Обсмажене м’ясо рівномірно розкладаємо в заздалегідь підготовлені горщики.
Потім на сковорідці обсмажуємо до прозорості цибульні кільця.
Обсмажену цибулю розкладаємо в горщики поверх м’яса.
Потім на тій же сковорідці обсмажуємо пару хвилин морквяну соломку, тільки до розм’якшення.
Моркву розкладаємо в горщики поверх лука. Інгредієнти в горщиках не перемішуємо.
Потім в кожен горщик кладемо каррі, зіру, шматочки гострого перцю і додаємо сіль за смаком.
Вміст горщиків заливаємо окропом, щоб вода тільки покрила овочі і м’ясо.
Потім горщики закриваємо кришками і ставимо на 25 хвилин у духовку, розігріту до 180°С. Це у нас казан для плову. Потім горщики дістаємо їх духовки і пробуємо зірвак на смак.
Замочений рис відкидаємо на друшляк.
Потім рис розкладаємо в горщики і ложкою вирівнюємо крупу. Рис повинен бути повністю покритий бульйоном, якщо не так, то додаємо трохи гарячої води. Горщики закриваємо кришками і повторно ставимо їх у духовку на 20 хвилин. Потім духовку вимикаємо і залишаємо плов на 30 хвилин для томління.
Приготований плов з рису і м’яса подаємо до столу в горщиках або на порційних тарілках.
Смачного!