Плов з рису з м’ясом у горщику в духовці завжди виходить дуже смачним і ароматним. Тут працює ефект російської грубки, і страва відрізняється смаком від приготованого на плиті або в мультиварці. М’ясо для плову в горщиках підходить будь, рис краще використовувати довгозерний, приправи додаються в кожен горщик порційно і звичайно ті, які призначені для плову. В рецепті плов готується з курки, і технологія його приготування в горщиках класична.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Рис білий – 3 ст.
  • Курка – 1 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Зіра – 0.5 ч. л.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Каррі – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Спочатку підготуємо у вказаній в рецепті кількості всі продукти для приготування плову з рису з м’ясом у горщику в духовці. Цілу курку можна замінити іншим м’ясом чи іншими частинами птиці.

Рис 5-8 раз промиваємо холодною водою, поки вона не стане прозорою.

Потім рис замочити на 20 хвилин у холодній воді. Можна готувати плов і з якісним рисом без попереднього замочування, але він повинен бути прозорим і з рівними цілими зернами.

Курку (м’ясо) промиваємо холодною водою і нарізаємо на невеликі шматочки.

Чистимо та миємо овочі. Потім моркву шаткуємо тонкою соломкою, а цибулю – колечками.

Розігріваємо в пательні набагато рослинного масла і кладемо на неї шматочки курки.

М’ясо обсмажуємо до золотавої скоринки з усіх боків.

Обсмажене м’ясо рівномірно розкладаємо в заздалегідь підготовлені горщики.

Потім на сковорідці обсмажуємо до прозорості цибульні кільця.

Обсмажену цибулю розкладаємо в горщики поверх м’яса.

Потім на тій же сковорідці обсмажуємо пару хвилин морквяну соломку, тільки до розм’якшення.

Моркву розкладаємо в горщики поверх лука. Інгредієнти в горщиках не перемішуємо.

Потім в кожен горщик кладемо каррі, зіру, шматочки гострого перцю і додаємо сіль за смаком.

Вміст горщиків заливаємо окропом, щоб вода тільки покрила овочі і м’ясо.

Потім горщики закриваємо кришками і ставимо на 25 хвилин у духовку, розігріту до 180°С. Це у нас казан для плову. Потім горщики дістаємо їх духовки і пробуємо зірвак на смак.

Замочений рис відкидаємо на друшляк.

Потім рис розкладаємо в горщики і ложкою вирівнюємо крупу. Рис повинен бути повністю покритий бульйоном, якщо не так, то додаємо трохи гарячої води. Горщики закриваємо кришками і повторно ставимо їх у духовку на 20 хвилин. Потім духовку вимикаємо і залишаємо плов на 30 хвилин для томління.

Приготований плов з рису і м’яса подаємо до столу в горщиках або на порційних тарілках.

Смачного!

Плов в духовці Плов з м'ясом Узбецький плов з куркою