Їжа на вогнищі завжди виходить більш ароматна і навариста. Один з найкращих варіантів для пікніка на природі з друзями – це плов зі свининою. Блюдо виходить дуже ситним і їм легко можна нагодувати велику компанію.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Рис пропарений – 900 гр.
  • Свинина – 1 кг
  • Морква – 800 – 900 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 800 – 900 гр.
  • Масло рослинне – 250 – 300 мл
  • Часник – 2 головки
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати плов з свинини в казані на вогнищі? Свинину промийте, обсушіть і наріжте кубиками. Цибулю наріжте півкільцями, моркву – соломкою. Рис промийте до тих пір, поки вода не стане прозорою.

Казан встановіть над вогнем, влийте в нього рослинне масло, викладіть м’ясо і обсмажте його з усіх боків.

Потім додайте цибулю і моркву, продовжуйте смажити до м’якості моркви.

Далі влийте склянку води і всипте спеції, тушкуйте 5 хвилин. Потім викладіть рис, долийте води, щоб вона була вище рису на два пальці. Часник втопіть в крупу. Накрийте казан кришкою і тушкуйте 20 хвилин.

Потім перемішайте плов, вся рідина повинна вбратися в рис. Зніміть казан з вогню і дайте настоятися страви ще 10 хвилин під кришкою.

Подавайте плов зі свининою в гарячому вигляді.

Смачного!

Плов без м'яса Плов з м'ясом Плов з пропаренным рисом Плов зі свининою Узбецький плов в казані на вогнищі