Їжа на вогнищі завжди виходить більш ароматна і навариста. Один з найкращих варіантів для пікніка на природі з друзями – це плов зі свининою. Блюдо виходить дуже ситним і їм легко можна нагодувати велику компанію.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Рис пропарений – 900 гр.
- Свинина – 1 кг
- Морква – 800 – 900 гр.
- Цибуля ріпчаста – 800 – 900 гр.
- Масло рослинне – 250 – 300 мл
- Часник – 2 головки
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати плов з свинини в казані на вогнищі? Свинину промийте, обсушіть і наріжте кубиками. Цибулю наріжте півкільцями, моркву – соломкою. Рис промийте до тих пір, поки вода не стане прозорою.
Казан встановіть над вогнем, влийте в нього рослинне масло, викладіть м’ясо і обсмажте його з усіх боків.
Потім додайте цибулю і моркву, продовжуйте смажити до м’якості моркви.
Далі влийте склянку води і всипте спеції, тушкуйте 5 хвилин. Потім викладіть рис, долийте води, щоб вона була вище рису на два пальці. Часник втопіть в крупу. Накрийте казан кришкою і тушкуйте 20 хвилин.
Потім перемішайте плов, вся рідина повинна вбратися в рис. Зніміть казан з вогню і дайте настоятися страви ще 10 хвилин під кришкою.
Подавайте плов зі свининою в гарячому вигляді.
Смачного!