Щоб ваш плов вийшов смачним і наваристим, його необхідно томити на повільному вогні. Тому так добре для цієї страви підходять казани з товстими стінками або мультиварки-скороварки, які добре тримають температуру.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Рис білий – 160 гр.
- Яловичина – 0,5 кг
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 1 головка
- Масло кукурудзяне – 4 ст. л.
- Перець чилі – за смаком
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Готувати плов з яловичиною в мультиварці-скороварці просто! Овочі очистіть і промийте. Цибулю наріжте півкільцями, моркву – соломкою.
Яловичину помийте і наріжте кубиками.
В чашу мультиварки-скороварки влийте кукурудзяна олія, увімкніть режим «Смаження» і викладіть цибулю, готуйте 5 хвилин. Потім додайте моркву і смажте ще кілька хвилин.
Потім додайте в чашу м’ясо, сухі спеції, перемішайте і смажте, поки яловичина не зарум’яниться.
Далі викладіть промитий рис, додати гострий перець і головку часнику. Залийте вміст чаші гарячою водою.
Закрийте каструлю-скороварку і виберіть режим «Плов». Після звукового сигналу перемішайте плов і подавайте на стіл.
Смачного!