Крім казана, гусятниці і каструлі наваристий плов можна приготувати в воке. Це спеціальна сковорода, яка часто використовується в приготуванні страв східної кухні. Технологія приготування не сильно відрізняється від традиційної.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Яловичина – 400 гр.
  • Рис білий – 200 гр.
  • Морква – 2 – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
  • Зіра – за смаком
  • Шафран – на смак
  • Курага – 50 гр.
  • Суміш перців – за смаком
  • Часник – 1 головка
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати плов з яловичиною в воке? М’ясо і овочі помийте. Яловичину наріжте кубиками, цибулю – півкільцями, моркву – тонкою соломкою.

Вок поставте на сильний вогонь, влийте рослинне масло. Обсмажте цибулю до м’якості.

Потім додайте м’ясо і продовжуйте смажити, періодично перемішуючи.

Коли вся рідина з м’яса випарується, додайте моркву, зіру і добре посоліть зажарку, готуйте 5 хвилин.

Шафран замочіть в гарячій воді на кілька хвилин.

вок додайте промитий рис, часник, суміш перців, подрібнену курагу і влийте шафрановий настій.

Обережно долийте окріп, щоб рівень рідини перевищував шар рису на 1,5-2 сантиметри. Вміст вока доведіть до кипіння на сильному вогні, потім накрийте кришкою і тушкуйте 30 хвилин на повільному вогні.

Готовий плов перемішайте і подавайте гарячим на стіл.

Приємного апетиту!

Плов Плов без цибулі Плов з м'ясом Плов з часником Плов з яловичиною Плов з яловичиною на сковороді Розсипчастий плов з яловичиною