Крім казана, гусятниці і каструлі наваристий плов можна приготувати в воке. Це спеціальна сковорода, яка часто використовується в приготуванні страв східної кухні. Технологія приготування не сильно відрізняється від традиційної.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Яловичина – 400 гр.
- Рис білий – 200 гр.
- Морква – 2 – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
- Зіра – за смаком
- Шафран – на смак
- Курага – 50 гр.
- Суміш перців – за смаком
- Часник – 1 головка
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати плов з яловичиною в воке? М’ясо і овочі помийте. Яловичину наріжте кубиками, цибулю – півкільцями, моркву – тонкою соломкою.
Вок поставте на сильний вогонь, влийте рослинне масло. Обсмажте цибулю до м’якості.
Потім додайте м’ясо і продовжуйте смажити, періодично перемішуючи.
Коли вся рідина з м’яса випарується, додайте моркву, зіру і добре посоліть зажарку, готуйте 5 хвилин.
Шафран замочіть в гарячій воді на кілька хвилин.
вок додайте промитий рис, часник, суміш перців, подрібнену курагу і влийте шафрановий настій.
Обережно долийте окріп, щоб рівень рідини перевищував шар рису на 1,5-2 сантиметри. Вміст вока доведіть до кипіння на сильному вогні, потім накрийте кришкою і тушкуйте 30 хвилин на повільному вогні.
Готовий плов перемішайте і подавайте гарячим на стіл.
Приємного апетиту!
Плов Плов без цибулі Плов з м'ясом Плов з часником Плов з яловичиною Плов з яловичиною на сковороді Розсипчастий плов з яловичиною