Чудовий плов з яловичиною та родзинками готується дуже просто. М’ясо для смачного плову повинно бути досить жирним, наприклад, баранина або свинина, але також підійде і м’якоть яловичини. Рис краще взяти пропарений дліннозерновой.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Яловичина – 600 гр.
- Приправа (на вибір) – 2 ст. л.
- Рис білий – 2 склянки
- Сіль – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
- Морква – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Родзинки – 1 жменя
- Часник – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати плов з яловичини з родзинками просто! Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями, обсмажте на розігрітому рослинному маслі.
Яловичину помийте і наріжте кубиками. Смажте м’ясо разом з цибулею 10 хвилин на великому вогні.
Потім додайте подрібнену моркву, спеції, сіль і родзинки, тушкуйте на повільному вогні під кришкою 40 хвилин.
Промитий рис викладіть рівномірним шаром поверх засмажки з м’яса і овочів. Також додайте очищені зубчики часнику.
Через шумівку акуратно влийте окріп, щоб він був вище рису на 2 пальці, додайте лавровий лист. Готуйте плов під кришкою на повільному вогні 25-30 хвилин.
Готовий плов перемішайте і дайте йому настоятися під кришкою 10-15 хвилин. Потім гарячий і смачний плов подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Плов без м'яса Плов в казані на плиті Плов з круглозерним рисом Плов з м'ясом в каструлі Плов з м'ясом та ізюмом Плов з родзинками солодкий Плов з яловичиною в казані на плиті