Чудовий плов з яловичиною та родзинками готується дуже просто. М’ясо для смачного плову повинно бути досить жирним, наприклад, баранина або свинина, але також підійде і м’якоть яловичини. Рис краще взяти пропарений дліннозерновой.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Яловичина – 600 гр.
  • Приправа (на вибір) – 2 ст. л.
  • Рис білий – 2 склянки
  • Сіль – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Родзинки – 1 жменя
  • Часник – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати плов з яловичини з родзинками просто! Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями, обсмажте на розігрітому рослинному маслі.

Яловичину помийте і наріжте кубиками. Смажте м’ясо разом з цибулею 10 хвилин на великому вогні.

Потім додайте подрібнену моркву, спеції, сіль і родзинки, тушкуйте на повільному вогні під кришкою 40 хвилин.

Промитий рис викладіть рівномірним шаром поверх засмажки з м’яса і овочів. Також додайте очищені зубчики часнику.

Через шумівку акуратно влийте окріп, щоб він був вище рису на 2 пальці, додайте лавровий лист. Готуйте плов під кришкою на повільному вогні 25-30 хвилин.

Готовий плов перемішайте і дайте йому настоятися під кришкою 10-15 хвилин. Потім гарячий і смачний плов подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Плов без м'яса Плов в казані на плиті Плов з круглозерним рисом Плов з м'ясом в каструлі Плов з м'ясом та ізюмом Плов з родзинками солодкий Плов з яловичиною в казані на плиті