Багато хто не з чуток знають про цю чудову страву. Воно легко вгамує голод і зігріє. Пропонуємо вам приготувати справжній узбецький плов в казані.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Рис білий – 1 кг
- Свинина – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Масло рослинне – 300 мл
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Перець чилі – 2 шт.
- Часник – 2 шт.
- Барбарис – 1 ст. л.
- Зіра – 1 ст. л.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Рецепт приготування плову з свинини по-узбецьки в казані смачний! Рис промийте в декількох водах.
Свинину помийте і наріжте кубиками, цибулю – півкільцями, а моркву – соломкою.
З часнику зніміть верхній шар лушпиння.
поставте Казан на вогонь, влийте рослинне масло, викладіть цибулю і обсмажте його до прозорості.
Потім додайте свинину обсмажте її з усіх боків до золотистого кольору, далі додайте моркву і смажте 3-5 хвилин.
В казан розітріть пальцями зіру і коріандр, додайте барбарис, гострий перець і сіль.
Зменшіть вогонь і готуйте, поки морква не стане м’якою.
Далі викладіть рис, розрівняти його, влийте воду і покладіть часник. Вода повинна бути на 2-3 см вище рису.
Тушкуйте плов на повільному вогні 25-30 хвилин. Коли вода вбереться, прикрийте казан кришкою і продовжуйте гасити до готовності рису 30 хвилин.
Плов по-узбецьки подавайте в гарячому вигляді зі свіжими овочами та зеленню.
Приємного апетиту!
Пісний плов Плов без моркви Плов з барбарисом Плов з круглозерним рисом Плов з м'ясом Плов зі свинини з рисом