Секрет приготування смачного плову на сковороді полягає в правильному поєднанні води і рису. Площа сковороди більше, ніж в звичайній каструлі, бо вона швидше випаровується. Води треба взяти трохи більше, ніж у звичному співвідношенні 1:2, тоді плов вийде дуже смачним і апетитним!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 1 склянка
  • Вода – 3 склянки
  • М’ясо – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати співвідношення рису і води для плову на сковороді. М’ясо промиваємо та нарізаємо кубиками середнього розміру.

Цибулю чистимо, нарізаємо його невеликими шматочками.

Моркву очищаємо, промиваємо і натираємо на крупній тертці.

Розігріваємо олію на сковороді і викладаємо м’ясо. Смажимо 10 хв., потім додаємо овочі і продовжуємо обсмажувати до м’якого стану 5-7 хв

Рис моєму і викладаємо його на сковороду, заливаємо воду, додаємо сіль і чорний мелений перець. Накриваємо кришкою і готуємо, періодично помішуючи плов, 20 хв.

Приємного апетиту!

Плов Плов з м'ясом Плов з розсипчастим рисом Плов на сковороді Співвідношення рису і води для плову в мультиварці