Солодка домашня випічка послужить відмінним приводом зібрати всю родину за великим столом. Приготуйте ароматні булочки на молоці з сухими дріжджами. Подавайте яскраве ласощі до гарячого чаю!


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Сухі дріжджі – 20 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування булочок на молоці з сухими дріжджами в духовці? Для тіста розчиняємо сухі дріжджі в теплому молоці. Розмішуємо вміст і додаємо до нього просіяне борошно, розтоплене вершкове масло і одне яйце. Починаємо перемішувати.

Старанно вимішуємо тісто руками, поки не отримаємо еластичний однорідний ком.

Далі тісто ділимо на 12 рівних шматочків. З кожного з них ліпимо руками кульку.

Кожен шар по черзі розкочуємо качалкою в тонкий пласт.

Обмазуємо підготовлене тісто збитим яйцем і посипаємо поверхню цукром.

Кожен пласт з цукровою начинкою скручуємо в трубочку.

Далі трубочки щільно складаємо навпіл.

Вздовж шматочка робимо надріз. Утворилися пелюстки розправляємо руками, щоб отримати красиву пишну форму.

Продукти з тіста кладемо на деко з пергаментом. Випікаємо блюдо в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.

Плюшки викладаємо на тарілку для охолодження і після подаємо до столу. Приємного чаювання!

Плюшки