Солодка домашня випічка послужить відмінним приводом зібрати всю родину за великим столом. Приготуйте ароматні булочки на молоці з сухими дріжджами. Подавайте яскраве ласощі до гарячого чаю!
Інгредієнти: на 3 порції.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Сухі дріжджі – 20 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування булочок на молоці з сухими дріжджами в духовці? Для тіста розчиняємо сухі дріжджі в теплому молоці. Розмішуємо вміст і додаємо до нього просіяне борошно, розтоплене вершкове масло і одне яйце. Починаємо перемішувати.
Старанно вимішуємо тісто руками, поки не отримаємо еластичний однорідний ком.
Далі тісто ділимо на 12 рівних шматочків. З кожного з них ліпимо руками кульку.
Кожен шар по черзі розкочуємо качалкою в тонкий пласт.
Обмазуємо підготовлене тісто збитим яйцем і посипаємо поверхню цукром.
Кожен пласт з цукровою начинкою скручуємо в трубочку.
Далі трубочки щільно складаємо навпіл.
Вздовж шматочка робимо надріз. Утворилися пелюстки розправляємо руками, щоб отримати красиву пишну форму.
Продукти з тіста кладемо на деко з пергаментом. Випікаємо блюдо в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
Плюшки викладаємо на тарілку для охолодження і після подаємо до столу. Приємного чаювання!
Плюшки