Чудові плюшки по простому рецептом, легкі, як пух з приємним вершковим ароматом. Нагадають вам смак випічки з радянських кондитерських, який багатьом знайомий з дитинства.


Інгредієнти: на 14 порц.

  • Для начинки: –
  • Кориця – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Волоський горіх – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Для тіста: –
  • Молоко коров’яче – 50 мл
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Кефір – 200 мл
  • Масло вершкове – 75 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сухі дріжджі – 7 гр.
  • Яєчний жовток (для змащування) – 2 шт.
  • Молоко коров’яче (для змащування) – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати плюшки на кефірі з дріжджового тіста в духовці? У тепле молоко додайте чайну ложку цукру, сухі дріжджі, перемішайте і залиште на 15 хвилин. В окремій ємності змішайте кефір, сіль, яйця, розтоплене вершкове масло, цукор, що залишився і просіяне борошно. В отриману масу додайте дріжджову масу.

Замісіть тісто, воно вийде м’яким і еластичним. Дайте йому постояти 40-60 хвилин в теплому місці.

Підросло обімніть тісто руками і розділіть на невеликі колобки, накрийте їх харчовою плівкою і залиште на 20 хвилин.

Кожен шматок тіста розкачайте в прямокутник 4-5 мм товщиною. Тісто змастіть розтопленим вершковим маслом, посипте сумішшю цукру, кориці і подрібнених волоських горіхів.

Поверніть прямокутники в трубочки.

Трубочки складіть навпіл, скріпіть краю, зробіть надріз по середині. Розгорніть тісто так, щоб форма заготовки нагадувало сердечко.

Форму для запікання застелити пергаментним папером, змастіть рослинною олією і розкладіть заготовки. Помістіть плюшки в тепле місце для вистоювання на 30 хвилин.

Потім змастіть заготовки сумішшю молока і жовтків, поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, запікайте 25-30 хвилин. Плюшки трохи остудіть, потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Плюшки