Московські плюшки на молоці і дріжджах – це дуже смачний, ароматний десерт, який просто приготувати вдома в духовці. Домашні з радістю насолодяться апетитним десертом, а гості точно візьмуть його на замітку!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Ванільна есенція – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати плюшки Московські на молоці, підігріваємо молоко до 30 градусів, розчиняємо в ньому цукровий пісок, сіль і дріжджі. Розмішуємо і залишаємо в теплі на 20 хв.

Тепер додаємо яйце і борошно, замішуємо тісто. Воно повинно бути темного липким.

Відправляємо його на 1,5 години підходити в тепле місце. Двічі його потрібно буде обім’яти. За цей час тісто збільшиться в 2 рази.

Ділимо тісто на рівні коржі і розгортаємо їх у формі довгастого прямокутника.

Промазуємо кожен шматочок м’яким вершковим маслом і складаємо його наполовину, внахлест з широкої сторони. Потім складаємо навпіл з вузькою. Низ приплющиваем, а зверху робимо надріз і вивертаємо тісто у формі серця.

Змащуємо деко рослинним маслом і викладаємо плюшки. Випікаємо їх 30-35 хв. при 180 градусах.

Приємного апетиту!

Плюшки