Прекрасний варіант домашньої випічки. Такі плюшки вам сподобаються більше, ніж будь-які інші, куплені в магазині або пекарні за рогом. Булочки з листкового тіста виходять злегка хрусткими, ніжними і ароматними.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Листкове тісто дріжджове – 500 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Кориця – 1 – 1.5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Волоський горіх – 50 – 70 гр.
  • Для глазурі: –
  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Молоко коров’яче – 2 – 3 ст. л.
  • Ванільна есенція – 2 – 3 краплі

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування булочок з листкового дріжджового тіста? Вершкове масло розтопіть на повільному вогні, остудіть. Додайте в масло корицю і цукор, перемішайте. Коли маса повністю охолоне, то стане більш густий.

Тісто розморозьте і розкачати до товщини 2-3 міліметра.

Сумішшю з масла і кориці змастіть тісто, відступаючи від країв.

Волоські горіхи подрібніть, підсушіть на сухій сковороді і розсипте їх по тесту.

Скрутіть тісто в рулет, закріпіть край. Розріжте рулет на кілька рівних частин.

Форму для запікання змастіть маслом, викладіть на неї заготовки, надайте їм круглу форму.

Запікайте плюшки при 170-180 градусах 30-35 хвилин.

Приготуйте глазур. У невелику ємність всипте цукрову пудру, додати ванільну есенцію і гаряче молоко, перемішайте.

Глазур’ю полийте плюшки, злегка остудіть їх і десерт готовий.

Приємного апетиту!

Плюшки