Плюшки з корицею і цукром на основі дріжджового тіста – справжня смакота! М’які, рум’яні, дуже смачні і ароматні, кращого десерту не придумаєш!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Молоко коров’яче – 250 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Кориця мелена – 2 ст. л.
- Сіль – 0.33 ч. л.
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Кардамон – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати плюшки з корицею і цукром з дріжджового тіста, підігріваємо молоко, щоб воно було теплим і додаємо в нього цукровий пісок, сіль, 3 ст. л. борошна і дріжджі. Розмішуємо і залишаємо в теплі на 15-20 хв. до утворення бульбашок.
Тепер просіваємо борошно і вводимо її в молоко. Також додаємо кардамон і корицю. Замішуємо тісто.
Ставимо тісто, накривши його рушником, в тепле місце на 1-1,5 години. Обминаємо його через 40 хв. і в кінці, коли воно підніметься приблизно в два рази.
Тепер поділимо його на рівні шматочки, вийде близько 10-12 шт. Розкачуємо їх на посипаній борошном стільниці у вигляді довгастих прямокутників. Змащуємо їх м’яким рослинним маслом.
Складаємо тісто наполовину, внахлест з широкої сторони. Потім складаємо з вузькою. Притискаємо один край тесту, а на другому робимо надріз ножем посередині і злегка вивертаємо тісто через нього, утворимо форму серця.
Викладаємо тісто на змащену рослинним маслом деко і посипаємо зверху цукром. Ставимо випікатися при 180 градусах на 30-35 хв
Приємного апетиту!
Плюшки