Рум’яні, дуже пишні і смачні булочки до чаю! Їх легко приготувати самостійно і це не займе багато часу. Тісто на основі кефіру і соди добре піднімається і десерт виходить повітряним і апетитним!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 500 мл
  • Сода харчова – 1,5 ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 пакет
  • Борошно пшеничне – 4,5 ст.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування булочок на кефірі без дріжджів в духовці. Кефір підігріваємо до 30-40 градусів, додаємо в нього цукровий пісок і соду. Добре розмішуємо.

Борошно просіваємо через ситечко.

Додаємо борошно в кефір, поступово, постійно помішуючи, щоб не було грудок і тісто вийшло однорідним і густим.

Ділимо тісто на коржі 15-16 шт.

Розкачуємо їх і посипаємо ванільним цукром.

Скручуємо в рулет і згинаємо навпіл. Потім робимо надріз посередині і вивертаємо тісто через нього, щоб вийшла форма серця.

Змащуємо деко олією і викладаємо плюшки. Випікаємо 30 хв.

Приємного апетиту!

Плюшки