Рум’яні, дуже пишні і смачні булочки до чаю! Їх легко приготувати самостійно і це не займе багато часу. Тісто на основі кефіру і соди добре піднімається і десерт виходить повітряним і апетитним!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 500 мл
- Сода харчова – 1,5 ч. л.
- Ванільний цукор – 1 пакет
- Борошно пшеничне – 4,5 ст.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування булочок на кефірі без дріжджів в духовці. Кефір підігріваємо до 30-40 градусів, додаємо в нього цукровий пісок і соду. Добре розмішуємо.
Борошно просіваємо через ситечко.
Додаємо борошно в кефір, поступово, постійно помішуючи, щоб не було грудок і тісто вийшло однорідним і густим.
Ділимо тісто на коржі 15-16 шт.
Розкачуємо їх і посипаємо ванільним цукром.
Скручуємо в рулет і згинаємо навпіл. Потім робимо надріз посередині і вивертаємо тісто через нього, щоб вийшла форма серця.
Змащуємо деко олією і викладаємо плюшки. Випікаємо 30 хв.
Приємного апетиту!
Плюшки