Московські плюшки – неймовірне ласощі, яке виходить дуже смачним і солодким, навіть на воді. Тісто добре підходить і виходить м’яким і повітряним. Просто смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Вода – 330 мл
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Сухі дріжджі – 8 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування булочок Московських на воді? Підігріваємо 200 мл води приблизно до 30 градусів.

Додаємо в неї цукровий пісок, сіль і дріжджі. Засипаємо 150 гр. борошна і розмішуємо. Накриваємо ємність і залишаємо в теплому місці на 20 хв

Борошно просіваємо через ситечко, щоб тісно було більш повітряним.

Додаємо яйце і борошно в тісто, добре вимішуємо і ставимо в тепле місце на 2 години. За цей час потрібно буде двічі його обім’яти.

Тепер ділимо тісто на кілька шматочків, вийде 12-24 шт. і розгортаємо їх в прямокутники.

Промазуємо їх м’яким вершковим маслом і складаємо наполовину з широких країв. Потім складаємо ще з вузьких решт внахлест один на одного і робимо надріз посередині і перевертаємо тісто через нього, щоб вийшла форма серця.

Змащуємо рослинним маслом деко і викладаємо плюшки. Обсмажуємо їх 30-35 хв. до рум’яного верху.

Приємного апетиту!

Плюшки