Здобу з задоволенням їдять дорослі і діти. Хоч з дріжджовим тістом доведеться повозитися, але випічка з нього завжди виходить дуже соковитою і ніжною.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Молоко коров’яче – 220 мл
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Свіжі дріжджі – 20 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 300 – 350 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Приступимо до приготування здобних булочок з дріжджового тіста. Молоко підігрійте до 36-40 градусів, розчиніть у ньому чайну ложку цукру і дріжджі. Вершкове масло розтопіть, змішайте його зі збитим яйцем і влийте в молочно-дріжджову масу.

Потім додайте сіль і просіяне борошно, замісіть однорідне тісто.

Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на годину. За цей час тісто збільшиться в об’ємі.

обімніть тісто руками і розкачайте в тонкий прямокутник. Змастіть пласт рослинним маслом і посипте цукром.

Тісто загорніть в рулет, закріпіть край, наріжте на рівні частини.

Кожен шматочок тіста надріжте посередині і розгорніть.

На деко покладіть аркуш пергаменту, змастіть маслом, покладіть заготовки. Запікайте випічку при 180-190 градусах 25-30 хвилин. До чаю випічку можна подавати в теплому вигляді.

Приємного апетиту!

Плюшки