Повітряні і ароматні булочки з маком завжди до речі на домашніх посиденьках. А коли по будинку розлітається аромат свіжої випічки, ніхто не може встояти.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 1 шт.
- Для тіста: –
- Молоко коров’яче – 170 мл
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 40 гр.
- Сухі дріжджі – 12 гр.
- Сіль – 0,25 ч. л.
- Для начинки: –
- Молоко коров’яче – 150 мл
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Мак – 100 гр.
- Вода – 150 мл
- Волоський горіх – 40 гр.
- Яєчний білок – 1 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування булочок з маком з дріжджового тіста в духовці? У тепле молоко додати цукор і дріжджі, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин. Після цього додайте яйця і добре перемішайте.
Потім додайте просіяне борошно і замішують тісто.
вимішуйте Тісто до однорідного стану на робочій поверхні руками. Готове тісто залиште в теплому місці на 40-50 хвилин.
Мак всипте в каструлю, залийте водою і варіть на середньому вогні 10 хвилин. Потім злийте воду і додайте молоко, продовжуйте варити ще 10 хвилин. Мак відкиньте на дрібне сито, щоб молоко повністю скло. Перетріть мак разом з цукром в кавомолці.
До макової маси додайте подрібнені волоські горіхи і добре перемішати начинку.
Яєчний білок збийте блендером до пишної густої піни.
тісто розкачайте в пласт 3-4 міліметра товщиною, змастіть його маково-горіховою начинкою.
Зверху нанесіть збитий білок.
Тісто загорніть в рулет, добре закріпіть край.
Наріжте рулет на рівні шматки і встановіть їх на листі у вертикальному положенні. Залиште заготовки на 30-40 хвилин в теплі.
Потім змастіть булочки збитим яйцем і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте 25-30 хвилин до красивого рум’яного кольору. Коли плюшки трохи охолонуть, можна подавати до чаю.
Приємного апетиту!
Плюшки