Плюшки з цукром, приготовлені вдома, виходять особливо смачними і ароматними. Ніжне, повітряне тісто і посипка цукрова роблять десерт просто приголомшливим. Чаювання з ним одне задоволення!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Сухі дріжджі – 1 ст. л.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Масло вершкове – 60 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування булочок з цукром з дріжджового тіста в духовці? Молоко підігріваємо до 30-40 градусів, якщо воно буде надто гарячим, то дріжджі можуть не підійти.
Додаємо в нього 3-4 ст. л. цукру і дріжджі, все добре розмішуємо.
просіюємо Борошно через ситечко.
Додаємо 1 яйце і борошно в молоко і замішуємо тісто. Воно повинно бути досить густим, але при цьому липким. Накриваємо його рушником і ставимо в тепле місце на 1,5 години. Через 40 хвилин обминаємо його, також обминаємо вже готове тісто.
Ділимо його на коржі і розгортаємо в довгасті прямокутники.
Посипаємо цукровим піском і звертаємо наполовину, а потім загинаємо ще раз. Один край приплющиваем, а з другого по середині робимо надріз і вивертаємо через нього тісто, щоб вийшла форма тесту.
Змащуємо деко олією і викладаємо плюшки. Відокремлюємо жовток від білка і промазуємо верх яєчним жовтком. Випікаємо при 180 градусах 30 хв.
Приємного апетиту!
Плюшки