Пропонуємо вам рецепт пряних помідорів, мариновані з цибулею в желатині. Така незвичайна, але дуже смачна закуска моментально відлітає зі столу. Для приготування маринаду ми будемо використовувати тростинний цукор, який додасть маринаду красивий колір, а заготівлі – приємний смак з нотками карамелі, який ідеально поєднується з кислинкою помідорів.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Помідори свіжі – 300 – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Оцет столовий 9% – 1 – 1.5 ст. л.
  • цукор – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Желатин харчовий – 0,5 ст. л.
  • Вода – 250 мл
  • Лавровий лист – 1 – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 2 – 3 шт.
  • Перець духмяний горошок – 2 – 3 шт.

Процес приготування:

Готувати помідори часточками в желатині легко! Для приготування відбираємо щільні стиглі помідори. Промиваємо під струменем води, даємо трохи обсохнути і нарізаємо невеликими шматочками довільної форми. Чистимо цибулину, промиваємо та нарізаємо тонкими кільцями.

В сотейник кладемо цукор, сіль і спеції. Заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, кип’ятити 2 хвилини, потім додаємо оцет, кип’ятимо ще хвилину і знімаємо з вогню.

Желатин викладаємо в невелику посуд, додаємо пару столових ложок теплої кип’яченої води, добре розмішуємо і залишаємо, щоб він розпух. Потім додаємо його в гарячий маринад і добре перемішуємо.

В попередньо промиту і простерилизованную банку кладемо нарізані помідори і цибулю. Заливаємо в банку гарячий маринад і щільно закручуємо банку кришкою. Залишаємо заготовку до повного охолодження при кімнатній температурі, після чого прибираємо на зберігання в холодильник.

Мариновані помідори мариновані Різані помідори Помідори з цибулею на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Різані помідори з цибулею на зиму Салат з помідорів без перцю на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму