Заготовки у вигляді салатів дуже зручно подавати на стіл. Вони можуть бути окремою закускою або гарніром до м’ясних страв. Для заготовок з помідорів ідеально підійдуть петрушка з часником, вони додадуть овочів неповторний смак і аромат.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Помідори свіжі – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 6 головок
- Часник – 10 зуб.
- Петрушка – 200 гр.
- Олія соняшникова – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати помідори часточками з часником і петрушкою просто! Банки для закаток помийте з содою і стерилізуйте, кришки прокип’ятіть. Зелень вимити під проточною водою і просушіть, часник очистіть від лушпиння. Дрібно наріжте зелень і часник. Розкладіть нарізку по стерилізованим банкам.
Помідори помийте, обсушіть і наріжте часточками. Нарізані овочі розкладіть в банки.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кільцями. Нарізані цибулю покладе в банки поверх помідорів.
В невелику каструлю влийте соняшникову олію, прожарити його і влийте в банки.
Влийте воду в каструлю, поставте її на плиту і доведіть до кипіння. Всипте сіль і цукор, розмішайте і варіть 5-10 хвилин. В кінці влийте оцет і зніміть маринад з вогню.
Залийте часточки помідорів гарячим маринадом, накрийте кришками. Поставте банки в глибоку каструлю з водою і стерилізуйте їх в окропі 15 хвилин. Потім загорніть кришки і дайте банкам повністю охолонути.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори на 1 літр води Помідори з петрушкою на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Салат з помідорів з олією на зиму Солодкі помідори з часником