Помідори, заготовлені часточками, дозволяють мінімізувати витрату плодів: у таку закатку можна використовувати некондицію, попередньо вирізавши пригнічені частини томатів. Самі помідори виходять щільними, а цибулю хрустким. Їх можна додавати взимку при гасінні м’яса або овочів.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Вода – 1,2 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 7 шт.
- Листя хрону – 3 шт.
- Часник – 10 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Парасольки кропу – 3 шт.
- Петрушка – 6 шт.
- Оцет столовий 9% – 3 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати помідори часточками з цибулею на зиму. Встановити каструлю з водою на плиту, всипати сіль і цукор, покласти перець і лавровий лист. Коли маринад закипить, вимкнути плиту і дочекатися його охолодження до теплого стану. При такому розкладі помідори не будуть розповзатися.
Зелень помити і обсушити. В простерилізовані банки покласти на дно по 1 листу хрону. Туди ж покласти по 1 парасольки кропу і по 2 гілочки петрушки.
Почистити часник, бажано тільки що знятий з грядки. Порізати навпіл кожен зубчик. Головки цибулі, почистити і порізати кільцями. Помідори вимити й обсушити, порізати на дольки. Заповнити банки помідорами, чергуючи їх з шарами часнику і цибулі.
Залити помідори в банках теплим маринадом до верху. Влити в кожну банку по 1 ч. л. рослинної олії і оцту.
Встановити банки в каструлю на рушник, влити воду і стерилізувати томати 15 хв.
Далі банки з помідорами закатати або закрутити кришками. Остудити закачування до кімнатної температури і зберігати в підвалі.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори з часником Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори на зиму Помідори з хроном на зиму Помідори з часником на зиму Помідори на зиму Салат з помідорів без перцю на зиму Солодкі помідори на зиму