Помідори черрі, приготовані за цим рецептом, будуть до смаку як свіжі і збережуть свою форму. Томатний сік для заливки черрі готується без оцту, прянощів і зі звичайних зрілих помідорів. Готуються такі помідори без стерилізації та 2-кратної заливкою.


Інгредієнти: на 7 арк.

  • Помідори черрі – 4.5 кг
  • Помідори свіжі (зрілі м’які) – 3.5 кг
  • Сіль велика – 5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Лавровий лист – за смаком
  • Перець запашний – за смаком

Процес приготування:

Готувати помідори черрі в томатному соку легко! Помийте і стерилізуйте будь-яким способом літрові баночки для заготівлі.

Кришки прокип’ятіть.

Помідори черрі добре помийте, зробіть прокол шкіри у місці плодоніжки і компактно укладіть в підготовлені банки.

М’які помідори очистіть від шкірки, помістивши їх на пару хвилин в окріп, і перекрутіть їх на м’ясорубку або подрібніть блендером. У вас повинно вийти 3 літри томатного соку.

Томатний сік перелийте в каструлю, додайте до нього розраховану кількість солі та цукру.

За бажанням можете покласти листочки лавра і горошини запашного перцю.

Сік перемішати, щоб цукор і сіль розчинилися, і поваріть на маленькому вогні протягом 15 хвилин. Пінку з поверхні соку зніміть.

В іншій каструлі закип’ятіть чисту воду і залийте окропом черрі в баночках. Баночки накрийте кришками, прикрийте рушником і залиште на 10-15 хвилин.

Потім гарячу воду з баночок злийте через спеціальну кришку і залийте черрі гарячим томатним соком.

Баночки загорніть кришками, переверніть догори дном і накрийте їх теплим покривалом. Остиглі помідори черрі в томатному соку перенесіть в місце для зберігання.

Вдалих заготовок!

Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори на зиму Мариновані помідори як в магазині Помідори гарячим способом Помідори на 3 літрову банку на зиму Солодкі помідори на зиму