Помідори черрі, приготовані за цим рецептом, будуть до смаку як свіжі і збережуть свою форму. Томатний сік для заливки черрі готується без оцту, прянощів і зі звичайних зрілих помідорів. Готуються такі помідори без стерилізації та 2-кратної заливкою.
Інгредієнти: на 7 арк.
- Помідори черрі – 4.5 кг
- Помідори свіжі (зрілі м’які) – 3.5 кг
- Сіль велика – 5 ст. л.
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Лавровий лист – за смаком
- Перець запашний – за смаком
Процес приготування:
Готувати помідори черрі в томатному соку легко! Помийте і стерилізуйте будь-яким способом літрові баночки для заготівлі.
Кришки прокип’ятіть.
Помідори черрі добре помийте, зробіть прокол шкіри у місці плодоніжки і компактно укладіть в підготовлені банки.
М’які помідори очистіть від шкірки, помістивши їх на пару хвилин в окріп, і перекрутіть їх на м’ясорубку або подрібніть блендером. У вас повинно вийти 3 літри томатного соку.
Томатний сік перелийте в каструлю, додайте до нього розраховану кількість солі та цукру.
За бажанням можете покласти листочки лавра і горошини запашного перцю.
Сік перемішати, щоб цукор і сіль розчинилися, і поваріть на маленькому вогні протягом 15 хвилин. Пінку з поверхні соку зніміть.
В іншій каструлі закип’ятіть чисту воду і залийте окропом черрі в баночках. Баночки накрийте кришками, прикрийте рушником і залиште на 10-15 хвилин.
Потім гарячу воду з баночок злийте через спеціальну кришку і залийте черрі гарячим томатним соком.
Баночки загорніть кришками, переверніть догори дном і накрийте їх теплим покривалом. Остиглі помідори черрі в томатному соку перенесіть в місце для зберігання.
Вдалих заготовок!
Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори на зиму Мариновані помідори як в магазині Помідори гарячим способом Помідори на 3 літрову банку на зиму Солодкі помідори на зиму