Якщо вам не подобається використовувати оцет в домашніх заготовках на зиму, замініть його на натуральний яблучний сік. Крім того, вам не потрібно буде використовувати зелень і спеціальні спеції, а помідори виходять дуже смачними і сподобаються дорослим і дітям.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори черрі – 1000 гр.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Яблучний сік – 1,5 л.
- Часник – 3 – 4 зуб.
Процес приготування:
Рецепт приготування помідор черрі в яблучному соку смачний! Помідори помийте, перекладіть в миску і дайте їм обсохнути. Тим часом влийте в каструлю 2 літри води, поставте на плиту, доведіть рідину до кипіння і прокип’ятити 3-5 хвилин.
Стерилізуйте банки для консервації помідорів, кришки прокип’ятіть. Розкладіть в банки помідори до верху, залийте їх окропом, прикрийте банки кришками і залиште на 10 хвилин. Потім злийте воду назад в каструлю, прокип’ятіть її і знову залийте помідори ще на 10 хвилин.
Влийте в каструлю яблучний сік, доведіть його до кипіння і проварити 5-6 хвилин.
Злийте з банок воду в раковину, вона нам більше не знадобиться. Тепер наповніть банки з помідорами яблучним соком, додайте зубчики часнику в кожну банку по смаку, всипте сіль і цукор. Загорніть банки металевими кришками, поставте їх догори дном, укрийте ковдрою і залиште остигати в такому положенні.
Через 2-3 дні, коли закачування повністю охолонуть, перенесіть їх в прохолодне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори без оцту Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори без оцту і без стерилізації Помідори гарячим способом Помідори на зиму пальчики оближеш Солодкі помідори в літрових банках Томати, залиті окропом