В цьому рецепті вам пропонується новий і здобуває популярність рецепт маринування помідор сорту черрі. До помідорів замість звичайних хрону і кропу додається тільки морквяна бадилля. Готуємо методом дворазової заливки та оцтовою есенцією.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори черрі – 600 – 700 гр.
- Бадилля моркви – 4 гілки
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Оцтова есенція – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати помідори черрі з морквяної бадиллям, помийте і будь-яким способом стерилізуйте баночки для заготівлі. Морквяну бадилля помийте і обсушіть серветкою, потім покладіть її на дно банок. Помийте черрі і наколіть їх у підстави плодоніжки. Помідори компактно укладіть в баночки.
Закип’ятіть в окремій каструлі чисту воду (500 мл на літрову баночку) і залийте нею черрі. В баночки, щоб не луснули від окропу, поставте чайні ложечки. Накрийте баночки прокип’яченими кришками. І залиште їх на 10 хвилин.
Після закінчення цього часу воду через спеціальну кришку злийте в ту ж каструлю і закип’ятіть повторно. Заливку помідорів окропом зробіть двічі. У воду після 2-ї заливки насипте розраховане кількість солі і цукру зваріть маринад.
Киплячим маринадом залийте черрі в баночках.
В кожну баночку налийте оцтову есенцію. Баночки загорніть і в перевернутому вигляді поставте під тепле покривало. Охолоджені помідори черрі перенесіть в місце зберігання.
Вдалих заготовок!
Закрутки помідорів на зиму Консервовані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори класичні Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори в літрових банках