Солодкий, але пікантний маринад з цибулею допоможе повністю розкрити смакові якості помідорів. Саме тому рецепт такий закачування завжди зберігається під закладкою в господинь.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори свіжі – 1.5 – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Перець духмяний горошок – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Кріп – за смаком
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 40 мл

Процес приготування:

Готувати помідори, консервовані з цибулею, просто! Банки для закаток помийте з використанням соди або миючим засобом, стерилізуйте їх будь-яким зручним способом. Помідори помийте, обсушіть і зробіть проколи зубочисткою біля місця кріплення плодоніжки.

Часник і цибулини очистіть від лушпиння. Цибулю наріжте кільцями, великі зубчики часнику розрізати навпіл. На дно підготовлених банок укладіть кільця цибулі, часник, зелень, горошини чорного і запашного перцю.

Потім розкладіть по банках помідори. У каструлі закип’ятити воду, залийте помідори і залиште на 20 хвилин.

Після злийте воду назад в каструлю, всипте цукор і сіль, доведіть до кипіння, проваріть 5-7 хвилин і додайте оцет. Залийте помідори гарячим маринадом, загорніть банки металевими кришками. Укутайте закочені помідори з цибулею теплою ковдрою і дайте банкам повністю охолонути. Потім перенесіть їх в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Помідори з цибулею на зиму Помідори з цибулею пальчики оближеш Помідори з часником на зиму Солодкі мариновані помідори Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори без стерилізації