Солодкий, але пікантний маринад з цибулею допоможе повністю розкрити смакові якості помідорів. Саме тому рецепт такий закачування завжди зберігається під закладкою в господинь.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі – 1.5 – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Перець духмяний горошок – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Кріп – за смаком
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 40 мл
Процес приготування:
Готувати помідори, консервовані з цибулею, просто! Банки для закаток помийте з використанням соди або миючим засобом, стерилізуйте їх будь-яким зручним способом. Помідори помийте, обсушіть і зробіть проколи зубочисткою біля місця кріплення плодоніжки.
Часник і цибулини очистіть від лушпиння. Цибулю наріжте кільцями, великі зубчики часнику розрізати навпіл. На дно підготовлених банок укладіть кільця цибулі, часник, зелень, горошини чорного і запашного перцю.
Потім розкладіть по банках помідори. У каструлі закип’ятити воду, залийте помідори і залиште на 20 хвилин.
Після злийте воду назад в каструлю, всипте цукор і сіль, доведіть до кипіння, проваріть 5-7 хвилин і додайте оцет. Залийте помідори гарячим маринадом, загорніть банки металевими кришками. Укутайте закочені помідори з цибулею теплою ковдрою і дайте банкам повністю охолонути. Потім перенесіть їх в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Помідори з цибулею на зиму Помідори з цибулею пальчики оближеш Помідори з часником на зиму Солодкі мариновані помідори Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори без стерилізації