Запашна гірчиця в зернах як не можна краще підходить в якості інгредієнта при маринуванні помідорів. Смачні і ароматні помідори, легкі і швидкі в приготуванні обов’язково сподобаються вам і вашій родині, а їх соковитість з кисло-солодким відтінком зробить цю заготовку вашим коронною стравою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Помідори зелені – 1 кг
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець духмяний горошок – 3 шт.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Гірчиця французька – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 35 гр.

Процес приготування:

Як приготувати помідори мариновані з гірчицею в зернах? Помідори перебрати, помити і трохи просушити. Кожен помідор розрізати на 2 частини. Часник очистити. Петрушку помити, просушити, дрібно порубати.

Банку і кришку для закачування помідорів стерилізувати. На дно банки викласти петрушку, часник, запашний чорний перець і зерна гірчиці. Далі щільно укласти в банку помідори розрізом вниз.

Для маринаду у каструлі закип’ятити воду, додати туди сіль і цукор, варити до повного розчинення цукру. Наприкінці варіння влити в маринад оцет, перемішати і вимкнути вогонь. Готовий маринад залити в банку, банку закатати. Після банку перевернути, укутати ковдрою, дати охолонути. На зберігання відправити банку з маринованими помідорами з гірчицею в зернах в підвал або інше прохолодне приміщення. Готово!

Мариновані помідори з оцтом Помідори з цукром на зиму Помідори на зиму Солодкі мариновані помідори Солодкі помідори без стерилізації