Знамениті помідори по-чеськи з цибулею полюбилися багатьом за неповторний смак, аромат і соковитість. Якщо ви хочете урізноманітнити свої заготовки цими прекрасними помідорами, обов’язково візьміть на озброєння цей рецепт. З ним ваші помідори по-чеськи точно вдадуться і порадують ваших домочадців.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Помідори свіжі – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 2 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати помідори по-чеськи з цибулею. Помідори помити, просушити на кухонному рушнику.

Часник очистити і подрібнити.

Лук очистити, нарізати кільцями.

Зелень петрушки помити, просушити і дрібно нарубати.

Банку і кришку для закочування помідорів стерилізувати.

У банку покласти частину зелені петрушки, часнику і цибулі.

Помідори нарізати часточками, щільно укладати їх в банки шарами, чергуючи з петрушкою, часником і цибулею.

Зверху повинні виявитися кільця цибулі.

В банку додати рослинне масло.

Для маринаду поставити на вогонь каструлю з водою. Воду довести до кипіння.

Всипати в каструлю сіль і цукор, варити до повного їх розчинення.

Потім вимкнути вогонь, влити в маринад оцет, перемішати.

Залити маринад в банку з помідорами по-чеськи. накрити банку кришкою, стерилізувати її в тазі з водою близько 10 хвилин.

Потім банку укутати, дати помідорів повністю охолонути. Зберігати помідори по-чеськи з цибулею в будь-якому відповідному для цих цілей місці. Приємного апетиту!

Мариновані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори з цибулею Мариновані помідори з часником Помідори на 3 літрову банку на зиму Різані помідори на зиму Салат з помідорів без перцю на зиму Солодкі помідори з часником