Знамениті помідори по-чеськи з цибулею полюбилися багатьом за неповторний смак, аромат і соковитість. Якщо ви хочете урізноманітнити свої заготовки цими прекрасними помідорами, обов’язково візьміть на озброєння цей рецепт. З ним ваші помідори по-чеськи точно вдадуться і порадують ваших домочадців.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Помідори свіжі – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 2 зуб.
- Петрушка – 1 пучок
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати помідори по-чеськи з цибулею. Помідори помити, просушити на кухонному рушнику.
Часник очистити і подрібнити.
Лук очистити, нарізати кільцями.
Зелень петрушки помити, просушити і дрібно нарубати.
Банку і кришку для закочування помідорів стерилізувати.
У банку покласти частину зелені петрушки, часнику і цибулі.
Помідори нарізати часточками, щільно укладати їх в банки шарами, чергуючи з петрушкою, часником і цибулею.
Зверху повинні виявитися кільця цибулі.
В банку додати рослинне масло.
Для маринаду поставити на вогонь каструлю з водою. Воду довести до кипіння.
Всипати в каструлю сіль і цукор, варити до повного їх розчинення.
Потім вимкнути вогонь, влити в маринад оцет, перемішати.
Залити маринад в банку з помідорами по-чеськи. накрити банку кришкою, стерилізувати її в тазі з водою близько 10 хвилин.
Потім банку укутати, дати помідорів повністю охолонути. Зберігати помідори по-чеськи з цибулею в будь-якому відповідному для цих цілей місці. Приємного апетиту!
Мариновані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори з цибулею Мариновані помідори з часником Помідори на 3 літрову банку на зиму Різані помідори на зиму Салат з помідорів без перцю на зиму Солодкі помідори з часником