Пропоную вам помідори по-корейськи без стерилізації на зиму. Додавання великої кількості часнику і перцю чилі робить заготовку трохи гострою. Винний оцет надає їй приємний аромат і особливий смак. Завдяки тому, що в заготовці не використовується масло – вона зберігає колір і смак свіжих овочів і залишається легкою.
Інгредієнти: на 10 л.
- Помідори свіжі – 5 кг
- Перець чилі – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 8 шт.
- Часник – 4 головки
- Петрушка – 1 пучок
- Оцет винний червоний – 250 мл
- Сіль велика – 85 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
Процес приготування:
Як приготувати помідори по-корейськи без стерилізації на зиму? Помідори промиваємо в проточній воді і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони трохи обсохнули. Потім розрізаємо навпіл помідори і видаляємо плодоніжки. Після чого великі помідори розрізаємо на 6-8 часточок, а дрібні – навпіл.
Болгарська і гострий перець промиваємо під проточною водою, розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння. Зелень промиваємо під прохолодною проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і даємо їй трохи обсохнути. Зубчики часнику чистимо і промиваємо. Підготовлені овочі і зелень кладемо в блендер і подрібнюємо.
У великій ємності з’єднуємо помідори і овочеву заправу, додаємо сіль і цукор, винний оцет. Всі інгредієнти добре перемішуємо і залишаємо на 30-40 хвилин, щоб сіль і цукор розчинилися, а помідори виділили сік.
Банки для закрутки промиваємо питною содою, ретельно выполаскиваем водою і стерилізуємо над парою протягом 7-10 хвилин. Потім банкам даємо трохи охолонути і розкладаємо в них промариновані помідори. Розливаємо В банки залишився маринад і щільно закорковуємо їх прокип’яченими кришками.
Готову заготовку прибираємо на зберігання в холодильник.
Гостра закуска з помідорів Мариновані помідори з часником і зеленню Мариновані помідори часточками Помідори з петрушкою на зиму Помідори на зиму класичні Помідори холодним способом Помідори часточками з часником Солодкі мариновані помідори