Я хочу поділитися з вами рецептом помідорів по-корейськи «Пальчики оближеш» зі збалансованим ароматом і чудовим смаком. Хоча існує велика різноманітність всіляких рецептів таких помідор, я вважаю свій рецепт одним з кращих. Назва рецепта говорить сама за себе.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 3 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Петрушка – 1 пучок
  • Естрагон – за смаком
  • Базилік свіжий – за смаком
  • Гірчиця – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет яблучний 6% – 50 мл
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Коріандр – 1 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати помідори по-корейськи «Пальчики оближеш» просто! Болгарський перець ретельно вимийте, обсушіть, розріжте навпіл, очистіть від насіння і серцевини і наріжте на кілька частин. Викладіть в склянку для заглибного блендера.

Гострий перець ретельно вимийте, обсушіть, розріжте навпіл, очистіть від насіння і серцевини і наріжте півкільцями.

Часник очистіть від лушпиння і нарізати на кілька частин, помістіть в ємність до перцю.

З допомогою заглибного блендера подрібніть підготовлені інгредієнти до однорідної консистенції.

В отриману масу влийте рослинне масло і яблучний оцет. Потім всипте цукор-пісок, мелений коріандр, гірчицю і сіль, знову подрібніть масу. Спробуйте на смак і відрегулюйте кількість спецій за власним уподобанням. Всю зелень ретельно промийте під проточною водою, а потім просушіть.

Зелень вибирайте на свій смак. Просушену зелень подрібніть гострим ножем.

Потім помістіть її в ємність з заправкою. Додати півкільця гострого перцю. Перемішайте заправку столовою ложкою і дайте їй настоятися.

Тим часом виберіть міцні, але стиглі помідори, ретельно промийте і обсушіть їх, розріжте на кілька частин і видаліть плодоніжку. Морква добре вимийте і очистіть за допомогою овочечистки, натріть на крупній тертці (або на тертці для моркви по-корейськи.

На дно глибокої ємності, в якій буде готуватися закуска, викладіть помідори.

Зверху рівномірно розподіліть частина натертої моркви.

Потім розподіліть рівним шаром заправку. Розкладіть кілька листочків базиліка.

Знову додайте помідори.

Потім розподіліть частину моркви, заправки і листочків базиліка. Кількість шарів залежить від розмірів вашої посуду. Накрийте ємність кришкою або оберніть харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 3-4 години, а потім приберіть на добу в холодильник.

Дістаньте яскраву і барвисту закуску з холодильника, викладіть її на блюдо і насолоджуйтеся. Ємність з закускою зберігайте в холодильнику.

Приємного насолоди!

Мариновані помідори за добу Помідори з гірчицею на зиму Помідори з часником і зеленню швидкого приготування Помідори з яблучним оцтом Помідори чилі на зиму Швидкі мариновані помідори з часником