Я хочу поділитися з вами рецептом помідорів по-корейськи «Пальчики оближеш» зі збалансованим ароматом і чудовим смаком. Хоча існує велика різноманітність всіляких рецептів таких помідор, я вважаю свій рецепт одним з кращих. Назва рецепта говорить сама за себе.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник – 1 головка
- Петрушка – 1 пучок
- Естрагон – за смаком
- Базилік свіжий – за смаком
- Гірчиця – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет яблучний 6% – 50 мл
- Масло рослинне – 60 мл
- Коріандр – 1 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати помідори по-корейськи «Пальчики оближеш» просто! Болгарський перець ретельно вимийте, обсушіть, розріжте навпіл, очистіть від насіння і серцевини і наріжте на кілька частин. Викладіть в склянку для заглибного блендера.
Гострий перець ретельно вимийте, обсушіть, розріжте навпіл, очистіть від насіння і серцевини і наріжте півкільцями.
Часник очистіть від лушпиння і нарізати на кілька частин, помістіть в ємність до перцю.
З допомогою заглибного блендера подрібніть підготовлені інгредієнти до однорідної консистенції.
В отриману масу влийте рослинне масло і яблучний оцет. Потім всипте цукор-пісок, мелений коріандр, гірчицю і сіль, знову подрібніть масу. Спробуйте на смак і відрегулюйте кількість спецій за власним уподобанням. Всю зелень ретельно промийте під проточною водою, а потім просушіть.
Зелень вибирайте на свій смак. Просушену зелень подрібніть гострим ножем.
Потім помістіть її в ємність з заправкою. Додати півкільця гострого перцю. Перемішайте заправку столовою ложкою і дайте їй настоятися.
Тим часом виберіть міцні, але стиглі помідори, ретельно промийте і обсушіть їх, розріжте на кілька частин і видаліть плодоніжку. Морква добре вимийте і очистіть за допомогою овочечистки, натріть на крупній тертці (або на тертці для моркви по-корейськи.
На дно глибокої ємності, в якій буде готуватися закуска, викладіть помідори.
Зверху рівномірно розподіліть частина натертої моркви.
Потім розподіліть рівним шаром заправку. Розкладіть кілька листочків базиліка.
Знову додайте помідори.
Потім розподіліть частину моркви, заправки і листочків базиліка. Кількість шарів залежить від розмірів вашої посуду. Накрийте ємність кришкою або оберніть харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 3-4 години, а потім приберіть на добу в холодильник.
Дістаньте яскраву і барвисту закуску з холодильника, викладіть її на блюдо і насолоджуйтеся. Ємність з закускою зберігайте в холодильнику.
Приємного насолоди!
Мариновані помідори за добу Помідори з гірчицею на зиму Помідори з часником і зеленню швидкого приготування Помідори з яблучним оцтом Помідори чилі на зиму Швидкі мариновані помідори з часником