Пікантні помідори по-корейськи в банку швидкого приготування – це відмінна холодна закуска або гарнір до м’ясних або рибних страв, відвареної картоплі або макаронів. Приготовлені за лічені хвилини, промариновані протягом доби, вони стануть відмінним варіантом подачі овочів на святковий стіл і будуть хорошою альтернативою свіжого салату. Помідори виходять в міру солоними і пікантними, кількість перцю чилі ви можете регулювати на ваш смак, якщо хочете, щоб вони вийшли гостренькими – збільшуйте порцію перцю і часнику.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 5 – 6 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Базилік свіжий – 1 пучок
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0.33 ч. л.

Процес приготування:

Готувати помідори по-корейськи в банку швидкого приготування одне задоволення! Болгарський і гострий перець промиваємо під проточною водою і викладаємо на кухонний рушник і даємо їм трохи обсохнути. Потім видаляємо у перців плодоніжки, розрізаємо навпіл і видаляємо насіння.

Часник чистимо і промиваємо під проточною водою.

Помідори промиваємо під прохолодною потокової водою і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони обсохнули від води. Потім помідори розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і нарізаємо помідори невеликими скибочками завтовшки 1,5-2 див.

Зелень промиваємо і викладаємо на кухонний рушник, щоб вона висохла від води. Потім дрібно рубаємо її ножем.

В суху чашу блендера укладаємо підготовлений болгарський і гострий перець і зубчики часнику. Включаємо блендер на високу швидкість і подрібнюємо інгредієнти в однорідну овочеве пюре. Потім в пюре додаємо порізану зелень і добре перемішуємо.

В глибоку тарілку кладемо цукор, сіль і чорний перець, додаємо рослинне масло і оцет, перемішуємо всі інгредієнти до розчинення солі та цукру.

В банку або невелике пластикове відерце укладаємо шарами нарізані помідори і овочеве пюре. Після того, як всі овочі покладені, заливаємо їх підготовленим маринадом, закрити ємність кришкою і ставимо в холодильник на 8-10 годин.

В процесі маринування помідори пустять сік, який змішується з заправкою і утворює приголомшливо смачний розсіл. Після закінчення часу з помідорів вже можна знімати пробу, вони стануть маринованими і пікантними. А якщо дати постояти помідорів 24 години, вони набудуть більш виражений смак і просочаться смаками і ароматами зелені, масла, солі і оцту. Викладаємо помідори в салатник і подаємо на стіл. Готові томати можуть зберігатися в холодильнику не більше 4 днів, але повірте, що після закінчення 1-2 днів у вас просто їх не залишиться!

Гострі помідори часточками Малосольні помідори з часником Малосольні помідори класичні Помідори з часником і зеленню швидкого приготування Помідори по-корейськи Помідори по-корейськи часточками Помідори у власному соку часточками Швидкі мариновані помідори з часником