Хочу поділитися з вами рецептом дуже смачної закуски з помідорів у власному соку. Рецепт досить простий і швидкий. Для приготування закуски з помідорів потрібно мінімальну кількість інгредієнтів. Якщо вродили помідори, а дівати їх нікуди, то це відмінний спосіб їх використовувати з розумом.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори свіжі (тверді) – 0.5 кг
  • Помідори свіжі (м’які) – 0.5 кг
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування помідорів у власному соку швидкого приготування? Вимийте і стерилізуйте банки в мікрохвильовій печі або в духовці.

Кришки викладіть в ємність з водою і кип’ятіть близько 10 хвилин.

Помідори відберіть тверді однакового розміру, ретельно промийте під холодною проточною водою, обсушити.

Заповніть стерильні банки помідорами, нарубав їх зубочисткою навколо плодоніжки. Залийте підготовленим окропом.

М’які помідори вимийте, обсушіть, вирізати плодоніжку.

Пропустіть через соковижималку. Можна використовувати кухонний комбайн, блендер або м’ясорубку, але тоді масу потрібно процідити через сито.

Подрібнену масу вилийте в каструлю, додайте цукор і сіль, поставте на вогонь. Доведіть до кипіння і варіть приблизно 10 хвилин і відразу зніміть з вогню.

З банок злийте воду і залийте приготовленої киплячою заливкою. Гарячі банки з закускою з помідорів закрутіть закручуються кришками. Банки переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому вигляді до повного охолодження приблизно на добу. Потім переверніть і перемістіть банки в темне прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Консервовані помідори Мариновані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори у власному соку Помідори гарячим способом Солодкі помідори без стерилізації Солодкі помідори в літрових банках